Egyéb kategória

Megrázó vallomást tett Jane Fonda: gyerekkorában megerőszakolták

Egyre több világsztár beszél őszintén arról, hogy milyen szörnyűségek érték őket, mielőtt híresek lettek volna. Evan Rachel Wood és Lady Gaga után most Jane Fonda is bevallotta, gyerekkorában erőszak áldozata lett.

vous - 2017.03.03.
Megrázó vallomást tett Jane Fonda: gyerekkorában megerőszakolták

Jane Fonda az egyik legnagyobb tiszteletnek és szeretetnek örvendő hollywoodi sztár, aki 79 évesen is olyan vagány és vonzó, hogy sokan szeretnének (szeretnénk) hasonlóan elegánsan megöregedni. Most a The Edit magazin legújabb számában azzal a Brie Larsonnal beszélgetett, aki szívügyének tekinti a nők jogainak védelmét. És aki Casey Afflecknek sem tapsolt, mikor a női kollégái bántalmazásával vádolt színész pár napja Oscart kapott.

Hogy rávilágítsak arra, milyen negatív hatásai vannak a férfiközpontú társadalmunknak a nőkre: megerőszakoltak, szexuálisan bántalmaztak gyerekkoromban, és volt, hogy kirúgtak, mert nem akartam lefeküdni a főnökkel. Mindig azt gondoltam, hogy ez az én hibám, hogy valami rosszat tettem vagy mondtam.

Objektum doboz

Fonda elmondása szerint a megrázó vallomást azért „csak” most tette, és nem évtizedekkel ezelőtt, mert 60 évébe telt, mire megtanult kiállni magáért és nemet mondani.

A nő egyetlen fegyvere a nem. Nekem 60 évbe tellett ezt megtanulnom. Ha bárki felajánlott nekem valamit, szerepet, lehetőséget, mindenre igent mondtam, aztán kihasználtak. Nem tudtam, hogyan álljak ki magamért.

A színészlegenda történetét csak még szomorúbbá teszi, hogy édesanyja is hasonló borzalmakon ment keresztül. Frances Ford Seymour mindössze 8 éves volt, amikor szexuálisan bántalmazták, és ezen sosem tudta túltenni magát. Fonda 12 éves volt, amikor édesanyja öngyilkosságot követett el.

Objektum doboz

Jane azóta próbálja a negatívat pozitívra változtatni, és úgy érzi, ha rávilágít arra, hogy az erőszak nem a nő hibája, akkor már elért valamit.

A szexuális erőszak egy egyre terjedő „betegsége” a társadalomnak, ami ellen életem végéig küzdeni fogok.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd az ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Online segítséget itt kaphatsz. Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!