Egyéb kategória

Megrázó vallomást tett Jane Fonda: gyerekkorában megerőszakolták

Egyre több világsztár beszél őszintén arról, hogy milyen szörnyűségek érték őket, mielőtt híresek lettek volna. Evan Rachel Wood és Lady Gaga után most Jane Fonda is bevallotta, gyerekkorában erőszak áldozata lett.

vous - 2017.03.03.
Megrázó vallomást tett Jane Fonda: gyerekkorában megerőszakolták

Jane Fonda az egyik legnagyobb tiszteletnek és szeretetnek örvendő hollywoodi sztár, aki 79 évesen is olyan vagány és vonzó, hogy sokan szeretnének (szeretnénk) hasonlóan elegánsan megöregedni. Most a The Edit magazin legújabb számában azzal a Brie Larsonnal beszélgetett, aki szívügyének tekinti a nők jogainak védelmét. És aki Casey Afflecknek sem tapsolt, mikor a női kollégái bántalmazásával vádolt színész pár napja Oscart kapott.

Hogy rávilágítsak arra, milyen negatív hatásai vannak a férfiközpontú társadalmunknak a nőkre: megerőszakoltak, szexuálisan bántalmaztak gyerekkoromban, és volt, hogy kirúgtak, mert nem akartam lefeküdni a főnökkel. Mindig azt gondoltam, hogy ez az én hibám, hogy valami rosszat tettem vagy mondtam.

Objektum doboz

Fonda elmondása szerint a megrázó vallomást azért „csak” most tette, és nem évtizedekkel ezelőtt, mert 60 évébe telt, mire megtanult kiállni magáért és nemet mondani.

A nő egyetlen fegyvere a nem. Nekem 60 évbe tellett ezt megtanulnom. Ha bárki felajánlott nekem valamit, szerepet, lehetőséget, mindenre igent mondtam, aztán kihasználtak. Nem tudtam, hogyan álljak ki magamért.

A színészlegenda történetét csak még szomorúbbá teszi, hogy édesanyja is hasonló borzalmakon ment keresztül. Frances Ford Seymour mindössze 8 éves volt, amikor szexuálisan bántalmazták, és ezen sosem tudta túltenni magát. Fonda 12 éves volt, amikor édesanyja öngyilkosságot követett el.

Objektum doboz

Jane azóta próbálja a negatívat pozitívra változtatni, és úgy érzi, ha rávilágít arra, hogy az erőszak nem a nő hibája, akkor már elért valamit.

A szexuális erőszak egy egyre terjedő „betegsége” a társadalomnak, ami ellen életem végéig küzdeni fogok.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd az ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Online segítséget itt kaphatsz. Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.