Ez az a süti, aminek senki nem tud ellenállni: nagyon csokis, forró, izgalmas, ahogy az első kanálnál kicsordul belőle a fényes csokiláva, és mindent betölt az a nagyon kakaós, intenzív illat.
Bár a lava cake – vagyis lávasüti – az elegáns éttermek desszertkínálatában szerepel, és rengeteg misztérium övezi, valójában egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt összedobható finomságról van szó, amihez ráadásul mindig minden van otthon egy normálisan felszerelt háztartásban.
Ehhez a csokis csodához ugyanis 5 alapanyagra van szükség csupán,
aminek egyike sem különlegesség. Jóféle csokoládé, vaj, tojás, cukor és egy kevés liszt keveréke az egész.
A lávasüti csak frissen és forrón jó, ám az előkészített nyers massza kiporciózva akár elő is készíthető például egy ünnepi vacsorához, mert a hűtőben 2-3 órát simán várakozhat sütés előtt, így az utolsó fogás után egyszerűen betolható a sütőbe, és 10 perc múlva már kész is.
Villámdesszertnek is ideális, vagy olyan alkalomra, amikor hirtelen megkívánunk valami nagyon csokis boldogságot.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!