Egyéb kategória

A túl sok nem elég: tavasszal az alapdarabok minden eddiginél gazdagabban lesznek díszítve

Jó ideje velünk vannak, és még sokáig maradnak is: a felvarrók és a hímzések a tavaszi ruhatár elengedhetetlen elemei lesznek. A divat örök klasszikusai most nem kis löketet kaptak: újraértelmezve, gazdagon díszítve kerültek a boltok polcaira. Ha eddig azt hittétek, hogy a kék-fehér csíkos ing csak irodai viselet lehet, tévedtetek! Mutatjuk, hogy válnak a basic darabok statement darabbá a következő szezonban – és azt is eláruljuk, ezek közül mit érdemes beszerezni, és mi az, amire kár pénzt kidobni.

vous - 2017.02.28.
A túl sok nem elég: tavasszal az alapdarabok minden eddiginél gazdagabban lesznek díszítve

Bizonyos ruhadarabokra minden nőnek szüksége van: egy fekete motoros bőrdzseki, egy tökéletes szabású farmernadrág vagy egy fehér ing ugyanolyan jolly joker lehet, mint a kis fekete ruha. Ezek minden szezonban megtalálhatóak a boltok polcain, ezúttal viszont rájuk sem ismerni, olyan átalakításon mentek keresztül. Szebbnél szebb ingek, nadrágok, kabátok várnak ránk – de ez a fajta túldíszítettség nem feltétlenül a legjobb befektetés. Megmutatjuk, mi az, amit érdemes beszerezni, és mi az, amit nem.

A klasszikus bőrkabát

A klasszikus fazonú motoros bőrdzseki évtizedek óta nem megy ki a divatból. Nem véletlenül: a fekete szín jól kombinálható, a fazon mindenkinek jól áll, a bőr pedig a legidőtállóbb anyag. Mindenki gardróbjában helye van egy ilyen darabnak – de vajon az új, festett és hímzett verziónak is?

Bár figyelemfelkeltőek és egyediek, én azt mondom,

kabátok terén csak óvatosan a túl karakteres darabokkal! Egy dzseki – főleg, ha valódi bőrből van – túl drága ahhoz, hogy csak egy szezon erejéig viseljétek, pedig ezeknek a daraboknak feltehetően ez lesz a sorsa.

Ha minden vágyatok egy ilyen kabi, inkább a megfizethető darabokra vadásszatok. És ne felejtsétek el, hogy mivel egy kabátot szinte minden nap hordtok, hamar megunhatjátok a karakterességét.

Érdemes beszerezni? Szerintünk nem, mert az egy szezonra ítélt trendekre nem érdemes nagyobb összeget költeni.

1. Zara, 2. Asos, 3. Asos, 4. Zara, 5. Stradivarius

1. Zara, 2. Asos, 3. Asos, 4. Zara, 5. Stradivarius
Forrás:
VOUS

A farmer

Minden szezonnak megvan a maga színe és fazonja, hiszen valami mindig változik. Színek és fazonok terén ezúttal a kilencvenes évek sziluettjei és koptatása köszön vissza. A skinny nadrágot érdemes egy slouchy vagy egy mom jeansre cserélni (ha nem értitek, mire gondolok, Nóri divatszótárát mindenképp tanulmányozzátok át), amiből idén hímzett darabokat is választhattok. Szerintem az idei tavasz a feltűnő farmerek időszaka lesz, érdemes beszerezni egy olyan nadrágot, ami passzol az egyéniségetekhez.

Basic felsőkkel is jól kombinálhatóak – de ha bevállalósak vagytok az öltözködés terén, akkor hímzett ingekkel is felvehetitek őket. Aki mer, az nyer, nem?

Érdemes beszerezni? Szerintünk igen, mert modern, mai megjelenést kölcsönöz megfizethető áron.

1. Zara, 2. Asos, 3. Mango, 4. Zara, 5. Asos

1. Zara, 2. Asos, 3. Mango, 4. Zara, 5. Asos
Forrás:
VOUS

A kék-fehér csíkos ing

Kevés unalmasabb dolgot tudtam elképzelni, mint a kék-fehér csíkos ing – eddig, de most olyan különleges szabásvonalak és minták jelentek meg, hogy csak kapkodom a fejemet. A felvarrókon és hímzéseken túl extra szabásvonalak, masnik és minták közül is lehet választani. Jelenleg a trendiség alfája és ómegája egy ilyen blúz, ráadásul szuperül kombinálhatóak, mert ha combközépig vagy az alá érő darabot vesztek: 

  • viselhetitek nadrág fölött tunikaként,
  • önmagában ingruhaként,
  • vagy egy szoknyával rétegezve felsőként is.

Nálam nyerő, pár hasonló darabot be is szereztem még a leárazásokon. A hímzett darabok valószínűleg egy szezonra vannak ítélve, de a nyomott mintás modellek szerintem évekig hordhatóak lesznek.

Érdemes beszerezni? Szerintünk igen, mert jól kombinálható és maximálisan kihasználható.

1. Mango, 2. Asos, 3. Asos, 4. Stradivarius, 5. Zara

1. Mango, 2. Asos, 3. Asos, 4. Stradivarius, 5. Zara
Forrás:
VOUS

A fehér ing

Pár éve tombolt itthon a matyóhímzésláz, és most valami ehhez hasonló történik az egész világon: a fehér pamutingek egytől egyig virágba borultak. Amennyire mutatós a csíkos ingeken, annyira ízléstelen a fehér felsőkön. Nekem személy szerint nagyon nem jön be: szerintem csak elrontja az amúgy bármilyen alkalomra felvehető alapdarabot. Illetve mielőtt megvásárolná az ember, pár szempontot azért nem árt szem előtt tartani:

  • a fehér szövetet a mosás során könnyen megfoghatja a színes hímzés festéke,
  • egy fehér ing kizárólag ropogósra vasalva mutatós, de az első mosás után lehetetlen lesz a hímzés körüli részeket ilyenre vasalni.

Érdemes beszerezni? Szerintünk nem, mert az első mosás után többé nem fog úgy kinézni, mint amikor megvettétek.

1. H&M, 2. Stradivarius, 3. Mango, 4. Zara, 5. Zara

1. H&M, 2. Stradivarius, 3. Mango, 4. Zara, 5. Zara
Forrás:
VOUS

Nektek melyik a kedvencetek?

Ajánlott cikkek