Egyéb kategória

Divatszótár tavaszi nadrágvásárláshoz – avagy ez a különbség a slouchy és a boyfriend jeans között!

Oversized, clutch, outfit, platform – néhány szó, ami hallatán pár éve elsőre a legtöbben csak pislogva néztünk, mára azonban minden divatot szerető és követő ember tudja pontosan, mit jelentenek. De mi a helyzet ma? Mire számíthatunk idén, ha épp az új kedvenceinket tervezzük beszerezni? Elárulom: ha nadrágvásárlásról van szó, jobb, ha megismerkedtek pár kifejezéssel – mondjuk az alábbiakkal! 

vous - 2017.02.03.
Divatszótár tavaszi nadrágvásárláshoz – avagy ez a különbség a slouchy és a boyfriend jeans között!

B, mint baggy 

Divat: tervezők, trendek, dizájn

Divat: tervezők, trendek, dizájn
Forrás:
Alexandra

Aki a laza, kényelmes szettek híve, és esetleg az athleisure stílus szerelmese, annak jó hír, hogy újra menőnek számít a baggy pants elnevezésű nadrág. Honnan ez a név, és mit is jelent pontosan? A „baggy” nadrágok a ’90-es években hódító rap- és hiphopbandák öltözködési stílusának kulcsdarabjai voltak. Tudjátok, a mély ülepű, bő, két számmal nagyobb nacik voltak ezek.

Nos, a jó hír, hogy természetesen egy visszafogott, egyszerre kényelmes, de nőies verziója tért vissza. Kicsit bő, kicsit lóg, de nem takar el teljesen – igazi hétköznapi, rohangálós darab.

Forrás:
thefashioncuisine.com

C, mint chino

Maga a chino szó a sávolykötésű pamutszövetet jelenti, de ma már egy két svédzsebes és farzsebes nadrágot értünk alatta. A chino egyébként a katonai viseletből került át a hétköznapi öltözékbe. Fő jellegzetessége a katonai színek, mint például a bézs, a khaki és a barna, de ma már szinte minden színben megtalálható a boltok polcain.

Forrás:
gabifresh.com, Sylvia G. Photography

H, mint high cropped

Az úgynevezett high cropped nadrágok, leginkább farmerek az idei tavasz egyik kedvencei. Hogy mit is takar ez a kifejezés? A bokát nem! A high cropped kifejezés leginkább a farmerek, nadrágok aljára értendő, ahol a nadrág szára magasan, a boka fölött van elvágva – és a legtöbb rojtozott végű.

Igen, ez magas lányoknak jó hír lehet, végre nem kell bosszankodnunk, ha nem ér végig a nadrág. Viccet félretéve, a high cropped nacik kifejezetten bokavillantásra vannak tervezve, így nem keltenek tipikus kinőtt hatást.

Forrás:
fiftypairsofshoes.com, Bodnár Zsófi

Ha szeretnétek beszerezni a képen látható darabot, nézzetek szét Nagy Vivien Fifty pairs of Shoes-oldalán, ahol a teljes szett lelőhelyeit is megtaláljátok!

farmer_illusztr_1-1

Igenis minden alkatra létezik a tökéletes farmer – Divatgrafika, amely segít a vásárlásnál

Farmervásárlás során gyakran találkozhattok olyan kifejezésekkel, amelyeket nem árt megjegyeznetek, hiszen ezek segítségével tudjátok a megfelelő fazonú és méretű ruhákkal bővíteni a ruhatáratokat. Grafikusunk Cséfalvay Fanny készített nektek egy kis útmutatást illusztráció formájában, hogy az olyan kifejezések, mint a bootcut, a boyfriend, a straight és társaik többé ne jelenthessenek nehézséget egy VOUS-lánynak sem. A cikket keressétek ITT!

P, mint palazzo

Egyszerre laza és elegáns – ez jellemzi leginkább a palazzo nadrágokat, amik már jó pár éve uralják a tavaszi nadrágok láthatatlan kifutóját. Idén is nagy teret kapnak a tavaszi kollekciókban, így érdemes tudni, pontosan mit is takar ez: a palazzo egy csípőtől lefelé bővülő, könnyű anyagból készült darab. Egyszerre légies és sikkes, tökéletesen viselhető magas sarkúval és sportcipővel is. Egy szó mint száz, ott a helye a gardróbban!

Forrás:
louiseroe.com

S, mint skort

Emlékszem, legutoljára körülbelül általános iskolás koromban volt divat a skort, azaz mezei nevén nadrágszoknya. Mindenki erre vágyott, én is. Nos, azóta eltelt lassan húsz év, és a nadrágszoknya visszatért. Fiatalos, nőies, és a legfontosabb: kényelmes! Mindenkinek ajánlott, aki egy picit is ódzkozik a szoknyáktól!

Forrás:
crystalphuong.net, Evelyn Lee Photography

És s, mint slouchy

Boyfriend jeans, mom jeans – ember legyen a talpán, aki első ránézésre megmondja, mi a különbség a kettő között. Ráadásul, hogy még nagyobb fejtörést okozzon a dolog, csapjuk hozzá a slouchy jeans fogalmát is. Hogy mi is ez pontosan? Egy olyan farmer, aminek az anyaga kicsit sem rugalmas, követi az alakot, de nem skinny. Leginkább talán a boyfriend és a skinny nadrág közötti arany középúton helyezkedik el. Ami még fontos: a szárait gyakran felhajták vagy bokánál elvágják. 

Forrás:
songofstyle.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!