Egyéb kategória

Konyhai eszközök, amik aranyat érnek: 5 filléres, de hasznos kütyü

Nagyanyáink idejében még stafírungban kapták a lányok az új élethez szükséges alapfelszerelést, vagyis egy kezdőkészletet, amivel elindulhatott és működhetett a háztartás. Mennyire klassz dolog egyébként, kár, hogy kikopott. De változnak az idők, és annak is van előnye, ha ma már mi magunk válogathatjuk össze, mi hasznos és mi felejtős a háztartásban.

vous - 2017.02.27.
Konyhai eszközök, amik aranyat érnek: 5 filléres, de hasznos kütyü

A legfontosabb konyhai alapfelszereltségről már írtunk, most néhány olyan olcsón beszerezhető konyhai kütyüt mutatunk, amit nagyon hatékonyan használhatunk a konyhában. Mint tudjátok, rengeteg dologgal turbózható fel egy konyha, csomó felesleges gépezet és szerkentyű létezik, de amikről most szó lesz, tényleg praktikusak.

Csipesz

Lehet fém, fa vagy hőálló műanyag, egy csipeszre mindenképpen szükség van a konyhában.

Elsősorban a sülő húsok forgatásához, mert ugye villával sosem szabad a húsba szúrni:

ha megsértjük a textúráját, kifolynak a húsnedvek, sokkal szárazabb, rágósabb lesz. De mondjuk rántott sajtot sem forgathatunk meg villával, mert kifolyik a lényeg. Bármilyen grillezett fogáshoz is ideális a forgatáskor, vagy máj sütésekor: gyakorlatilag a kezünk, ujjaink meghosszabbítása, de saláta összeforgatására vagy tésztaétel tálalásához is ideális.

A cikk itt még nem ér véget. A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek