Egyéb kategória

„Nem hagynám, hogy mások befolyásoljanak” – feleségek vallottak az esküvőjükről

Az esküvőszervezés nem könnyű feladat, kevés olyan helyzet van, amikor rövid időn belül annyira sok döntést kell meghoznotok, mint akkor. Éppen ezért nem is meglepő, ha utólag úgy érzitek, jó lett volna néhány dologban másképpen dönteni, ám mivel az esküvőn többnyire először esik át az ember, így nem rendelkezik még ezen a téren sok tapasztalattal.

vous - 2021.04.23.
„Nem hagynám, hogy mások befolyásoljanak” – feleségek vallottak az esküvőjükről

Megkérdeztem néhány – immár – feleséget arról, hogy ők mit csinálnának másképp az esküvőjük kapcsán. Természetesen akadt néhány dolog, de mind hozzátették, ettől függetlenül életük legszebb időszaka volt az esküvő szervezése és maga a nagy nap is.

Anikóék két éve tartották az esküvőjüket, és egyetlen dolgot hangsúlyoztak ki, amit ha újrakezdenék, nem hagynák, hogy úgy történjen, mint akkor.

Túlságosan hagytuk magunkat befolyásolni a rokonok által.  Sokkal több vendéget kellett meghívnunk végül, és sok mindenbe beleszóltak. Utólag visszagondolva jobban a sarkunkra állhattunk volna, mert úgy éreztük, vannak felesleges emberek a bulin.

Edináék már öt éve házasok, de az ő esküvőjük sem volt könnyű menet, több szolgáltatóval megjárták.

Én azt üzenem a leendő menyasszonyoknak, hogy minden szolgáltatóval kössenek kivétel nélkül szerződést, tegyenek le előleget, még ha közeli ismerős, akkor is.  Bennünket két szolgáltató hagyott faképnél az esküvő előtti napon, azt a stresszt senkinek nem kívánom!

Forrás:
Christopher Shunk Photography

Bogiéknak az esküvői buli maga volt az álom, de a nászutat másképp szerveznék utólag.

Nagyon fájt a lábam az áttáncolt éjszakától, ráadásul agyonhajszoltak voltunk mindketten. Nem mennénk az esküvőről nászútra, inkább arrébb tennénk egy héttel vagy kettővel – rettenetesen fáradtak voltunk még a nászút alatt is.

Léna is több határozottságot javasol -–a szolgáltatókkal szemben.

Voltak szolgáltatók, akik túl erőszakosak voltak. A sminkes például úgy állt hozzám, mintha már eleve biztosan őt választanám. Rém kellemetlen volt, de végül csak megmondtam neki, hogy nem ő az igazi. Merjetek váltani, akár virágokról, akár DJ-ről, sütiről vagy a ruháról van szó, még ha csak kicsi bizonytalanság van bennetek, akkor is.

Dóri pedig több segítséget kért volna.

Nem volt dekorosunk, mindent mi csináltunk, át is estünk a ló túloldalára, a nagy nap maga is elég rohanósra sikeredett. A múlt énemnek azt üzenném, hogy merjen segítséget kérni, nem kell túlzásba esni a teljesítménnyel. Ha egész időre nem is, aznapra fizethettünk volna egy dekorost, aki szétdobja a dolgokat.

Ti mit csináltatok volna másképp? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.