Egyéb kategória

Eddig csak találgattunk: 3 hétköznapi dolog valódi funkciója

Három különösebb funkcióval nem bíró dolgot mutatunk, amik bár hétköznapiak, mégsem tudjuk, miért vannak, mire valók!

vous - 2017.02.22.
Eddig csak találgattunk: 3 hétköznapi dolog valódi funkciója

A nyalóka pálcikáján a lyuk

Sokan úgy gondolják, az a lyuk azért van ott, hogy ne tudjunk megfulladni nyalókázás közben, azonban ez nem így van. Az a lyuk csupán a gyártási folyamatok megkönnyítésére szolgál, amikor még a nyalóka folyékony és formába öntik, a lyuk segítségével könnyebben kit tudják venni a formából. Nem cuppan bele.

szervdonor

7 testrészünk, ami teljesen hasztalan – jobb lenne, ha nem is létezne

Hihetetlen, de vannak olyan testrészeink, amik ha nem léteznének, mi akkor is boldog és egészséges életet tudnánk élni. Sőt, tulajdonképpen még rosszabbul is járunk, hogy vannak, ezek nagy része vonzza a betegségeket, fertőzéseket. 

A cikk ITT folytatódik!

A „kis zseb” a női bugyik belsejében

Nos, talán még mi, nők sem tudjuk, miért is van ott igazából. A válasz viszont nagyon egyszerű: az a kis zseb igazán puha anyagból készül, jobb esetben pamutból, míg a bugyi többi része esetleg csipkéből vagy valamilyen elasztikus anyagból. Az a kis pamutréteg pedig pusztán kényelmi okokból kerül a bugyiba.

Él a nadrágon

Persze nagyon business casual lesz tőle a nadrág, de az él csupán véletlenül került a nadrágokra. A 18. században, amikor nagy mennyiségű ruhát kezdtek szállítani a tengerentúlra, annak érdekében, hogy sok jó cucc kis helyen is elférjen több ruhát pakoltak egy csomagba, és azokat tulajdonképpen összepréselték. Mikor kicsomagolták, a nadrágokban ott volt a gyűrődés az él. Tetszhetett azoknak, akik kibontották a szállítmányt. 

Ajánlott cikkek