Egyéb kategória

Ti is átszaladtok a piros lámpánál? Mondok 3 indokot, miért NE tegyétek

Ne legyünk álszentek: mindannyian rohantunk már át piros lámpánál a zebrán, hiába tudtuk, hogy tulajdonképpen szabálysértést követünk el. Épp jött a villamos, a busz, vagy egyszerűen nagyon sietünk.

vous - 2017.02.21.
Ti is átszaladtok a piros lámpánál? Mondok 3 indokot, miért NE tegyétek

Mondanom sem kell, hogy nagyon rosszul cselekedtünk, nem csak azért, mert súlyos büntetést kaphattunk volna érte. A saját és más testi épségét is veszélyeztetjük ilyenkor.

Mondok három indokot, miért ne szaladgáljatok át a piroson.

1. „Velem ez úgysem történhet meg!” Nem, egy fenét nem!

Aki részt vesz a tömegközlekedésben, pontosan tudja, hogy rajta kívül álló okok miatt is megsérülhet. Hiába vigyázunk nagyon, óvatosan vezetünk, nem rohanunk át a piros lámpánál, ha más elnézni, nem figyel, megtörténhet a baj. Éppen ezért nem kell ezt a kockázatot még azzal is növelnünk, hogy a piroson átszaladunk. 

Inkább 5 perccel később, mint sehogy!

Ne legyetek azok az emberek, akik azt gondolják, hogy veletek úgysem történhet ilyesmi. Sajnos történhet, főleg, ha nem vigyáztok magatokra! 

budapest-kozlekedes-metro

Kedves BKK-ellenőrök! Legyenek kedvesek ellenőrizzék a bérletemet!

Tömegközlekedéses sztorija mindenkinek van, jó és rossz egyaránt. A jegyellenőr a legtöbb esetben sajnos nem egy hálás munka, ezt a cikket sem fogják kiragasztani az öltözőbe.

Kérni szeretnék valamit!

2. (rossz) Példát mutatunk

Óriási tömeg, a város egyik legforgalmasabb kereszteződése. Már mindenki tudja, hogy hamarosan zöldre fog váltani a lámpa, de még mindig pirosat jelez, mégis, egy ember lelép a járdáról, ennek hatására még egy és még egy, és ekkor úgy érzitek, hogy bár még mindig piros, ti is elindultok a zebrán! HÁT NE INDULJATOK EL!

Ahogy anyukánk mondta mindig:

Nem érdekel, hogy másnak is egyes lett a dolgozata…

De akár jöhetnék a „kutas” példával is.

Ha pedig látjátok, hogy kisgyerek is áll mellettetek, akkor pedig végképp ne lépjetek le a pirosnál!

3. Mégis mi értelme van?

Gondoljatok bele, miért szaladunk át a piroson! Hogy két perccel korábban odaérjünk valahová? UGYAN MÁR! Épp elég baj történhet így is, nem kell még tetéznünk.

Elsősorban gondoljatok magatokra, másodsoron pedig másokra! Ne veszélyeztessük egymás testi épségét! Ne szaladgáljunk át a piroson többé!

Ajánlott cikkek