Egyéb kategória

Amikor már nem Anyu kér időpontot a dokihoz – 7 jel, hogy elkezdtetek felnőni

Jó is lenne örökké fiatalnak maradni (kívül-belül), és a felelősségteljes mindennapok helyett azt csinálni, amihez kedvünk támad. De sajnos akár tetszik, akár nem, előbb-utóbb mindenki felnő; az alábbi jelek pedig csak még inkább alátámasztják, hogy nálatok is beindult a folyamat.

vous - 2017.02.21.
Amikor már nem Anyu kér időpontot a dokihoz – 7 jel, hogy elkezdtetek felnőni

Tudjátok, vannak azok az emberek, akikre azt mondjuk, hogy örök gyerekek. Hogy őket milyen tulajdonságok jellemzik, már egy korábbi cikkben olvashattátok; de be kell ismernünk, hogy még a legjátékosabb, legkajlább huszonéves is elindul a felnőtt élet útján. Az alábbi jelek azt bizonyítják, hogy ti már elkezdtetek felnőni!

1. Szívesen töltitek az időtöket a családdal

Emlékeztek még, amikor tiniként folyton a barátokkal akartatok lógni, és ha családi programra került sor, az maga volt a pokol? Vagy még ha nem is volt olyan rossz, akkor sem hozott titeket lázba a dolog. De most? Most imádtok hazamenni, hogy a szüleitekkel és a tesóitokkal töltsetek pár napot. Végre!

2. Alig várjátok a hétvégét…

…hogy pihenjetek, tévézzetek, és ki se mozduljatok otthonról. Bulizás? Télen ugyan kinek van kedve szoknyát húzni, vagy hajnalok hajnalán fagyoskodni a buszmegállóban?

3. A takarítástól és főzéstől jól érzitek magatokat

Régen pont az volt a büntetés, hogy ki kell takarítanotok a szobátokat, most meg? Ha nincs semmi dolgotok szombaton, már veszitek is elő a porszívót, és felcsapjátok a szakácskönyvet.

Objektum doboz

4. Saját magatoknak foglaljátok az időpontokat

Mindenki azt hiszi magáról tiniként, hogy már elég idős, sőt ő már kész felnőtt! Egészen addig, míg időpontot kell kérni az orvoshoz, mert akkor egyből Anyut kértük meg rá. Amikor eljön az a pont, hogy ez már teljesen a ti reszortotok, akkor bizony elértétek a felnőttkor küszöbét!

5. A határidőnaplótokra támaszkodtok

Tiniként még minden fontos dologra emlékeztetek, mert hát nagyjából 2-3 nagy esemény volt a közeljövőben, amit számon kellett tartanotok. Aztán most meg ott van az a sok apróság: befizetni a csekkeket időben, leadni egy projektet, időt szakítani egy barátra… A határidőnapló nélkül ezt hogy jegyeznénk meg?

Objektum doboz

6. Az anyagcserétek már nem a régi

Emlékeztek még, amikor simán betolhattunk egy csomó gyorskaját, és semmi se látszott rajtunk? Most meg… Muszáj figyelnünk, hogy egészségesen étkezzünk, mert ha csak egyetlen hétig is megpróbálnánk édességen és pizzán élni, máris meglátszana.

7. Amikor eljön az a pont, hogy „megértitek, ha idősebbek lesztek”

Oh, az a tipikus szülői mondás, amit ezerszer hallottunk, milliónyi helyzetben. És hirtelen az egész értelmet nyert. Már világos, Anya miért nem akarta, hogy azzal a sráccal randizzunk, vagy miért kényszerített rá minket a tanulásra, amikor azt gondoltuk, a suli felesleges időtöltés.

Objektum doboz

Tényleg elkezdtünk felnőni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon