Egyéb kategória

Minden menyasszony rémálma: a tisztító elvesztette az ara 147 éves antik ruháját

Az ember nem szereti elveszíteni a dolgait, főleg akkor, ha egy majdnem 150 éves menyasszonyi ruháról van szó. Márpedig Tess Newall ruhája elveszett tavaly, és csak az internet erejének köszönheti, hogy végül meglett.

vous - 2017.02.19.
Minden menyasszony rémálma: a tisztító elvesztette az ara 147 éves antik ruháját

Egy menyasszonyi ruha mindenképp fontos az ara életében, akkor meg pláne, ha örökölte azt az édesanyjától, vagy egy idősebb rokonától. Tess Newall darabja pedig ez utóbbi kategóriába tartozik, az övé az üknagyanyjától származik, aki ráadásul kézzel készítette a ruhát 1870-ben. Gondolhatjátok, milyen büszke volt Tess, hogy most ő is ezt viselheti a nagy napon, így nem is meglepő, mennyire kétségbeesett, mikor a tisztítóban nem találták a ruháját.

menyasszony ruha fátyol

Az egyetlen ruhadarab, amit csak menyasszonyként viselhetünk – a nagy fátyolkisokos

Ha magunk elé képzelünk egy menyasszonyt, akkor az általában hófehér, habos ruhát és persze gyönyörű fátylat visel. De honnan ered a fátyol hagyománya? Mióta viselik a menyasszonyok? Egyáltalán divat még 2017-ben, vagy már felváltották a hajékszerek, a tiarák és a virágkoszorúk? Kérdéseimmel egyenesen egy menyasszony-stylisthoz fordultam, aki mindent elárult fátyoltémában.

A teljes cikket itt találjátok.

Nyugi, nyugi, az eset egészen pontosan úgy történt, hogy Tess ebben az antik ruhában mondta ki a boldogító igent, majd a ceremónia és a lakodalom után beadta egy ruhatisztítóba. A tisztító 10 hetes határidőt szabott meg, azonban időközben csődbe mentek, mire az újdonsült feleség mehetett volna a tiszta öltözékéért, az elveszett. A kezdeti sokk után gyorsan kapcsolt az angol lány, Facebookon kezdte el keresni a ruhát.

Rengetegen a segítségére siettek, több mint 300.000-en megosztották a bejegyzését, így nem csoda, hogy az egykori tisztítóüzlet házmesteréhez is eljutott a hír, aki megtalálta a ruhát egy olyan kupacban, amit kiselejtezett, hátrahagyott darabok alkottak. A viselet azóta már visszatért jogos tulajdonosához, aki hálásan köszönte mindenkinek a segítséget.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek