Egyéb kategória

A válasz egy idegesítő jelenségre: miért nincsenek a filmplakátokon helyes sorrendben a nevek?

Oké, most komolyan; mi játszódik le a készítők fejében, amikor a filmplakátokon egyetlen színész neve sem a saját képe felett van? De tényleg. Vajon direkt csinálják, hogy többet beszéljünk róla, vagy egészen más dolog van a háttérben? Nyomozni kezdtem!

vous - 2017.02.16.
A válasz egy idegesítő jelenségre: miért nincsenek a filmplakátokon helyes sorrendben a nevek?

Tegnap ugrott fel a Facebook-kezdőlapomon Ryan Reynolds új filmjének plakátja. A LIFE-ban rajta kívül még Jake Gyllenhaal és Rebecca Ferguson játszik, a fotón ők hárman vannak, és persze hogy egyetlen név sincs sorrendben. Még véletlenül se!

Objektum doboz

És a milliónyi plakát között nem ez az egyetlen; csak hogy mondjak egy példát, a Men in Black harmadik részénél 3-ból 3 rossz helyen van.

Objektum doboz

Na és az milyen, amikor nyolc színészből egyiknél sem a jó sorrendben van a név?

Objektum doboz

Na most, hogy ezt át is futottuk, nézzük, milyen magyarázat van erre a kicsit idegesítő jelenségre. Mert hát persze nem nagy dolog, ettől még egy jó film nem lesz rossz, de azért ez kicsit olyan, mint amikor a kék csempék közé bekerül véletlenül egyetlen darab zöld. Szép szép, de nagyon idegesítő.

A Greig oldalán találtam meg a legjobb választ, amitől egy kicsit érthetővé válik a dolog. A nevek sorrendje ugyanis attól függ, hogy a színészek mennyi pénzt kapnak; akinek a szerződésében a legnagyobb összeg szerepel, az kerül legelőre. Ráadásul egyébként az, hogy a stáblistában és a poszteren hova kerülnek, szintén már előre meg van beszélve. Hogy egyébként a fotón hol helyezkednek el, arra már nincs ilyen szabály, de általában a legnépszerűbb, legjobban kereső színész van középen, vagy ő a legfeltűnőbb, esetleg a legnagyobb a képen.

Ez végül is még igaznak is tűnik, hiszen ha megnézitek például bármelyik Bosszúállók-plakátot, a közönségkedvenc Robert Downey Jr. mindig valahol a középpontban áll, a neve pedig legelöl szerepel.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek