Egyéb kategória

Magyar összefogás: halálra ítélt agarakat mentenek meg

A galgók, vagyis a spanyol, törzskönyv nélküli agarak sorsa előre meg van írva: Spanyolországban vadászkutyáknak „használják” őket, majd ha a vadászidény véget ér, akkor kivégzik őket. Egy magyar csoport segtségével azonban a kutyusok most Budapestre jöhetnek, és szerető gazdikhoz kerülhetnek.

vous - 2017.02.12.
Magyar összefogás: halálra ítélt agarakat mentenek meg

Hivatalosan február elsején végződik a vadászidény Spanyolországban. Ilyenkor a helyi hagyományok szerint kivégzik az összes feleslegessé vált agarat. A legtöbb vadász számára ugyanis ezek a kutyák csak munkaeszközök, akiktől az idény végén minden jogi következmény nélkül megszabadulhatnak.

Igaz, manapság már egyre több agarat menhelyen adnak le, viszont a vadászidény végével ezek nagyon hamar betelnek. Spanyolország így Európától kér segítséget, amelyben Magyarország is részt vesz. Egy nyilvános Facebook-csoport, a GALGO MENTÉS is ezért jött létre.

Objektum doboz

A csoportban olvastuk a következő bejegyzést:

A tavalyi felkérésünk szerint megkínzott, vadászatból kidobott galgókat szerettek volna általunk gazdához juttatni. Újra így kerestek meg bennünket a tavalyi év vége felé közeledve, felkészülve a vadászidény február elsejei befejeződésére. 

Objektum doboz

A csoport információi szerint nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is rengetegen segítették ezt az ügyet, ugyanilyen kis csoportok, mint itthon! Mindenki más feladatot vállalt, a magyaroknak jutott a szállítás és a gazdakeresés. Négy galgo már megérkezett, de tizenhárman még kint maradtak.

Objektum doboz

Ha bármilyen módon tudnátok rajtuk segíteni, ne habozzatok!

Ajánlott cikkek