Egyéb kategória

Magyar összefogás: halálra ítélt agarakat mentenek meg

A galgók, vagyis a spanyol, törzskönyv nélküli agarak sorsa előre meg van írva: Spanyolországban vadászkutyáknak „használják” őket, majd ha a vadászidény véget ér, akkor kivégzik őket. Egy magyar csoport segtségével azonban a kutyusok most Budapestre jöhetnek, és szerető gazdikhoz kerülhetnek.

vous - 2017.02.12.
Magyar összefogás: halálra ítélt agarakat mentenek meg

Hivatalosan február elsején végződik a vadászidény Spanyolországban. Ilyenkor a helyi hagyományok szerint kivégzik az összes feleslegessé vált agarat. A legtöbb vadász számára ugyanis ezek a kutyák csak munkaeszközök, akiktől az idény végén minden jogi következmény nélkül megszabadulhatnak.

Igaz, manapság már egyre több agarat menhelyen adnak le, viszont a vadászidény végével ezek nagyon hamar betelnek. Spanyolország így Európától kér segítséget, amelyben Magyarország is részt vesz. Egy nyilvános Facebook-csoport, a GALGO MENTÉS is ezért jött létre.

Objektum doboz

A csoportban olvastuk a következő bejegyzést:

A tavalyi felkérésünk szerint megkínzott, vadászatból kidobott galgókat szerettek volna általunk gazdához juttatni. Újra így kerestek meg bennünket a tavalyi év vége felé közeledve, felkészülve a vadászidény február elsejei befejeződésére. 

Objektum doboz

A csoport információi szerint nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is rengetegen segítették ezt az ügyet, ugyanilyen kis csoportok, mint itthon! Mindenki más feladatot vállalt, a magyaroknak jutott a szállítás és a gazdakeresés. Négy galgo már megérkezett, de tizenhárman még kint maradtak.

Objektum doboz

Ha bármilyen módon tudnátok rajtuk segíteni, ne habozzatok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.