Egyéb kategória

Ez a kezdeményezés rengeteg hajléktalan nő egészségügyi helyzetén javíthat

A menstruáció sokszor nehezíti meg az életünket, de a legrosszabb helyzetben talán azok vannak, akiknek nincs otthonuk, és így kell átélniük minden hónapban ezt az időszakot. Egy ausztrál színésznő azonban elhatározta, segítene szeretne rajtuk, ráadásul nem csak átmenetileg.

vous - 2017.02.09.
Ez a kezdeményezés rengeteg hajléktalan nő egészségügyi helyzetén javíthat

Néhány hónapja Emcsi egy New York-i lány történetén keresztül mutatta be, milyen higiéniai nehézségekkel kell megküzdeniük a hajléktalan nőknek. A probléma továbbra is fennáll és jelentős, éppen ez hívhatta életre a következő ötlet megszületését.

abortusz-szuletes-terhesseg

Fizetett szabadság menstruáció idejére – egy lépés az emberibb munkahelyek irányába, vagy két lépés vissza?

Ha veletek is előfordult már, hogy összegömbölyödve sziszegtetek a kanapén a hónapnak azon a bizonyos napján, talán örömmel – esetleg némi irigységgel – üdvözlitek annak a bristoli cégnek a döntését, amely első nyugat-európai országként keblére ölelte az Ázsia egyes részein évtizedek óta hatályban lévő menstruációs távollét politikáját. Ennek lényege, hogy a nőnek a ciklus kezdetén külön fizetett szabadság jár, hogy otthon pihenhessen.

A cikk itt folytatódik.

Igaz, a kezdeményezés nem hazai eredetű, Amerikában kezdett el a kampányon dolgozni egy ausztrál színésznő, Saskia Hampele. Az ötlete arról szól, hogy tamponok forgalmazásába fog, de nem úgy, mint teszik azt mások. Az ő termékeivel jótékonykodni szeretne, ugyanis ha valaki vesz egy dobozzal online, vagy előfizető lesz nála, minden vásárolt termék után egy másik doboz adományként egy rászoruló, hajléktalan nőhöz kerül, teljesen díjmentesen. Ráadásul nem akármilyen tamponról és csomagolásról van szó, a komplett termék természetes anyagokból készül, ugyanis a környezetvédelmet is szem előtt tartották a tervezéskor.

Íme a termék:

Objektum doboz

Az együttműködés jele:

Objektum doboz

Ő az ötletgazda:

Objektum doboz

Mit gondoltok, itthon is működhetne egy ilyen ötlet?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.