Egyéb kategória

Ez a kezdeményezés rengeteg hajléktalan nő egészségügyi helyzetén javíthat

A menstruáció sokszor nehezíti meg az életünket, de a legrosszabb helyzetben talán azok vannak, akiknek nincs otthonuk, és így kell átélniük minden hónapban ezt az időszakot. Egy ausztrál színésznő azonban elhatározta, segítene szeretne rajtuk, ráadásul nem csak átmenetileg.

vous - 2017.02.09.
Ez a kezdeményezés rengeteg hajléktalan nő egészségügyi helyzetén javíthat

Néhány hónapja Emcsi egy New York-i lány történetén keresztül mutatta be, milyen higiéniai nehézségekkel kell megküzdeniük a hajléktalan nőknek. A probléma továbbra is fennáll és jelentős, éppen ez hívhatta életre a következő ötlet megszületését.

abortusz-szuletes-terhesseg

Fizetett szabadság menstruáció idejére – egy lépés az emberibb munkahelyek irányába, vagy két lépés vissza?

Ha veletek is előfordult már, hogy összegömbölyödve sziszegtetek a kanapén a hónapnak azon a bizonyos napján, talán örömmel – esetleg némi irigységgel – üdvözlitek annak a bristoli cégnek a döntését, amely első nyugat-európai országként keblére ölelte az Ázsia egyes részein évtizedek óta hatályban lévő menstruációs távollét politikáját. Ennek lényege, hogy a nőnek a ciklus kezdetén külön fizetett szabadság jár, hogy otthon pihenhessen.

A cikk itt folytatódik.

Igaz, a kezdeményezés nem hazai eredetű, Amerikában kezdett el a kampányon dolgozni egy ausztrál színésznő, Saskia Hampele. Az ötlete arról szól, hogy tamponok forgalmazásába fog, de nem úgy, mint teszik azt mások. Az ő termékeivel jótékonykodni szeretne, ugyanis ha valaki vesz egy dobozzal online, vagy előfizető lesz nála, minden vásárolt termék után egy másik doboz adományként egy rászoruló, hajléktalan nőhöz kerül, teljesen díjmentesen. Ráadásul nem akármilyen tamponról és csomagolásról van szó, a komplett termék természetes anyagokból készül, ugyanis a környezetvédelmet is szem előtt tartották a tervezéskor.

Íme a termék:

Objektum doboz

Az együttműködés jele:

Objektum doboz

Ő az ötletgazda:

Objektum doboz

Mit gondoltok, itthon is működhetne egy ilyen ötlet?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.