Egyéb kategória

Elképesztő festményt készített egy magyar nő egy dinnyemagra

Tudjátok, van az az elcsépelten hangzó mondás, hogy a kreativitás nem ismer határokat – én ezt most úgy módosítanám, hogy a kreativitás nem ismer méreteket. Mindjárt megértitek, miért, ha megismerkedtek Keny Andrea bámulatos hobbijával.

vous - 2017.02.07.
Elképesztő festményt készített egy magyar nő egy dinnyemagra

Talán tudjátok már rólunk, hogy imádunk magyar vonatkozású történetekre bukkanni a világhálón. Emlékeztek még például arra a romantikus budapesti lánykérésre, melytől nemcsak mi, hanem az egész internet olvadozott? Vagy megvan még Marton Anna sztorija? Ő volt az a lány, aki karácsonykor jótékony célból készített egy káprázatos mézeskalács kastélyt. Most egy újabb bámulatos történetet hoztunk nektek, ismerkedjetek meg Keny Andrea varázslatos hobbijával!

Kreatív újrahasznosítás nevezetű Facebook-csoportban akadt meg a szemünk egy fotón, melyen temérdek dinnyemag volt látható. Minden mag olyan volt, mint amilyennek ismerjük, viszont egy nagyon is kilógott a sorból. Azon az egyen egy aprócska festmény volt látható.

Forrás:
Keny Andrea

Egészen pontosan egy akril miniatúrafestményről van szó, melyet Keny Andrea készített. Andrea 2004-ben kezdett el hobbi szinten foglalkozni a képzőművészettel és az akrilfestéssel, amikor egy súlyos baleset után lábadozott éppen.

Sosem tanultam festeni, autodidakta módon képeztem magam, kezdetben ruhákra, textíliákra alkottam, főként mesetémákat és főleg gyerekeknek, majd áttértem más tárgyakra is, kövekre és egyre kisebb felületekre. 

Van Gogh után: Búzaföld varjakkal

A végtelenség felé
Forrás:
Keny Andrea

Így jutott el egészen a dinnyemagig, melyet 30-40 percen át megállás nélkül készített, hozzátenném: szemüveg nélkül! De hogy miért ezt az „alapanyagot választotta”? Nos, ez bizonyult olyan természetes eredetű hordozófelületnek, ami elég kemény, tartós egy ilyen kis méretű miniatúrához. Ha most azt hiszitek, hogy ezt már nem tudja tovább fokozni Andrea, akkor tévedtek.

Szeretnék még tovább fejlődni, a dinnyemagnál kisseb miniatúrákat készíteni a jövőben. Például a lencsét is tervezem kipróbálni, leginkább alakja miatt. Az egy szép kerek felület.

Ugyanakkor csendben megjegyezném, nem csak apró dolgokra alkot Andrea, korábban már fa bútorlapra is festett képet, ezt tartja a legnagyobb felületre készített munkájának.

Sok sikert és türelmet kívánunk a további alkotásaihoz!

Ajánlott cikkek