Egyéb kategória

5 tipp, hogy mit csináljatok síelés alatt, ha utáltok síelni

Bevallom, engem a síelés valahogy sosem vonzott. Mégis, ha lehetőségem adódna, nagyon szívesen elutaznék egy síparadicsomba, DE nem a síelés miatt. Ott ugyanis jó néhány szuper dolgot lehet még csinálni a síelésen kívül...

vous - 2017.02.06.
5 tipp, hogy mit csináljatok síelés alatt, ha utáltok síelni

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én inkább nyaralni szeretek, mint telelni. Hiába indulnak meg rengetegen síelni télen, én valahogy sosem vágyom rá – legalábbis magára a síelésre nem. Egy síparadicsomba viszont már csak a gyönyörű tájért, a hütték hangulatáért vagy egy kalandos szánkózásért is megéri elutazni.

Sok olyan ismerősöm van, akiknél a síelés gyakorlatilag kötelező családi program, ők viszont mégsem mennek szívesen, mert nem tudnak vagy nem szeretnek síelni. Most az ő élményeikből kiindulva összegyűjtöttem, miket lehet még csinálni a síelésen kívül egy síparadicsomban.

1. Téli séta a havas hegycsúcsok között

A káprázatos havas hegycsúcsok látványa semmihez sem fogható. Ha a síparadicsomban indultok egy rövid kirándulásra, úgy fogjátok érezni, mintha mesebeli tájakon sétálnátok. Itt aztán megéri fotókat készíteni!

Objektum doboz

2. Síelés helyett szánkózás

Ha azt hittétek, hogy a szánkózás gyerekes, akkor még nem csúsztatok le egy síparadicsomban kialakított szánkópályán…

szánkózás tél hó

Megmutatjuk, hol csúszhattok 50 km/órás sebességgel

Mikor kaptátok elő utoljára a szánkót, hogy leszáguldozzatok vele a domb tetejéről? Általános iskolában, vagy még annál is régebben? Pedig a szánkózás egyáltalán nem csak a gyerekek szórakozása, és nem is dedós dolog, főleg, hogy rengeteg szánkópálya is létezik már, ahol akár 50 km/órás sebességgel hasíthattok le a lejtőről. Na, még mindig gyerekesen hangzik?

Ide kattintva a teljes cikket elolvashatjátok.

 3. A mákos-lekváros csoda: gőzgombóc

A gőzgombóc egy tipikus „sielős” desszert, amit a hüttékben lehet kapni. Röviden, tömören: egy szilvalekvárral tölött gombóc, amire vaníliasodót öntenek, majd megszórják mákkal. Isteni finom! Ha esetleg mégsem jutnátok el síelni, a receptjét a Cookta oldalán is megtaláljátok!

Objektum doboz

4. Egy kis kényeztetés: wellness a síparadicsomban

Sok síparadicsomban olyan szállást is foglalhattok, ahol pezsőfürdő és szauna is található. Ha nem szerettek síelni, akkor akár egész nap kényeztethetitek magatokat a szálláson… 

Objektum doboz

5. Élvezzétek a napfényt!

Sütkérezzetek egy kicsit a napon, töltődjetek fel D-vitaminnal! Síelés közben lehet, hogy nem is érzitek, milyen erősen süt a nap még a nagy hidegben is. Ha viszont egy picit kiültök a szabadba, és süttetitek az arcotokat, akkor érezni fogjátok a meleget a bőrötökön, ami könnyedén le is barnulhat egy kis napozástól.

De vigyázzatok, mivel a hóréteg akár 80%-ban is visszatükrözheti a napsugarakat, a legmagasabb faktorszámú naptejjel óvjátok a bőrötöket még pár perces napozás esetén is!

Objektum doboz

Apropó, a síelés vajon tényleg luxus? Mennyibe kerülhet 3 nap síelés szállással, útiköltséggel, mindennel együtt? Utánajártunk!

Ajánlott cikkek