Egyéb kategória

Genetikai képtelenség: Maine Coon cicusok, a kedves óriások

Nem túlzás azt állítani, hogy a VOUS szerkesztősége totálisan macskabolond. Küldözgetjük egymásnak a cukibbnál cukibb cicás videókat, nyávogunk, nyöszörgünk, olvadozunk. Szeretnénk, ha most ti is ezt tennétek, ismerjétek meg a Maine Coon cicákat!

vous - 2017.02.06.
Genetikai képtelenség: Maine Coon cicusok, a kedves óriások

Amerika nemzeti macskája, genetikai képtelenség, kedves kis óriások, beszélő macsák. Csak hogy pár figyelemfelkeltő jelzőt említsek a Maine Coon cicákról. Hazánkban is egyre népszerűbb macskafajta, a cicakiállítások tele vannak ezzel a fajtával, egyre több ember szívébe lopják be magukat a nagyra nőtt cicusok.

Nem véletlenül!

A Maine Coon nevet az amerikai állam (Maine) és a mosódmedve (raccoon) szóösszetételből kapták. Egyes őrült elméletek szerint a macska és a mosómedve keresztezéséből születtek. Hm… Az viszont biztos, hogy a vikingekkel együtt érkeztek Amerikába.

szfinx-cica-macska

Lógó fülű és hibrid: így néznek ki a világ legdrágább cicafajtái

Nem újdonság, hogy néhány kutyafajtáért kész vagyonokat kérnek el a tenyésztők, de gondoltátok volna, hogy ez sokszor a macskáknál sincs másképp? A Pet360 összegyűjtötte azokat a különleges cicákat, amik nemcsak szépségükkel, hanem borsos árukkal is felhívják magukra a figyelmet. Kitaláljátok, mennyibe kerül a legdrágább macskafajta?

A cikk folytatása ITT jön!

A Maine Coon cicáknak már csak méretükből adódóan is nagy térre van szükségük, kifejezetten emberorientáltak és csicsergősek, ettől függetlenül nem tipegnek oda mindig hozzánk.

Legfőbb erényük, hogy rendkívül nyugodtak.

A kandúrok tömege általában 8-9 kg, de vannak egyes cicusok, akik 10-12 kg-ra is megnőnek, a nőstények ennél kisebbek, általában 6-8 kg-ra nőnek. A gondozásuk azonban sokkal több odafigyelést igényel, mint egy rövid szőrű cicáé. A Maine Coonok szőre könnyen csomósodik, így naponta kell fésülni, így lesz belőlük „pihecica”.

Magyarországon igen népszerűek ezek a cicusok, így a keresőbe beírva találhattok hiteles Maine Coon tenyészeteket.

Ismerjétek meg egy kedves volt kolléganőnk Maine Coon cicusát, Nefariant…

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

…és az internet többi gyönyörű cicáját!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek