Egyéb kategória

Kiderült: ezért nem tudunk olyan jót aludni valaki más ágyában

Az alvás fő funkciója, hogy pihenjünk, másnap frissen és kivirultan ébredjünk, ám ez nem mindig jön össze. Ha olyankor tapasztaljátok az álmatlanságot vagy a fáradtságot, amikor a barátnőtöknél vagy valahol máshol hajtottátok álomra a fejeteket, akkor most szakemberektől tudhatjátok meg, mi állhat az egésznek a hátterében.

vous - 2017.02.04.
Kiderült: ezért nem tudunk olyan jót aludni valaki más ágyában

Amennyiben már veletek is előfordult, hogy valaki másnál aludtatok, és sokkal fáradtabban keltetek, mint otthon, akkor a Brown Egyetem kutatói most a segítségetekre sietnek. Ugyanis nemrég arra a következtetésre jutottak, hogy egy idegen ágyban másképp pihenünk, mint a sajátunkban. Az ok nem az, hogy kényelmetlen a matrac vagy a párna. Inkább az agyunkban kell keresgélni a megoldást.

Forrás:
iStock

Az agyműködésre specializálódott szakemberek szerint a bal agyfélteke – mely a logikus gondolkodásért, az írott és beszélt nyelvért felel – ébren őrködik, miközben a jobb – a képzelőerőt és a kreativitást befolyásoló – pihen. Amikor egy új, szokatlan helyen alszunk, hamarabb felfigyelünk a legkisebb zajra vagy hangra is, ha van valamilyen mocorgás, biztosan felkapjuk a fejünket rá – mindezt tehát az agyunk bal része miatt.

Ajánlott cikkek