Otthon

3 + 1 házi praktika a ragyogó ékszerekért

Takarítani nem csak a boltban kapható szerekkel lehet – ezt már jó ideje tudjuk. De vajon azt is, hogy milyen házi szerekkel varázsolhatjuk vissza eredeti állapotukba az ékszereket? Igen, mi azt is tudjuk!

vous - 2017.01.30.
3 + 1 házi praktika a ragyogó ékszerekért

Egy korábbi cikkünkben Nina már ajánlott nektek 3 szuper módszert, amelyekkel ragyogóvá varázsolhatjátok az ékszereiteket, én most ezt a listát bővíteném tovább. Aggodalomra semmi ok, csakis olyan termékekkel fogunk „dolgozni”, melyek biztosan megtalálhatók az otthonotokban.

gyöngy ékszer bizsu

Így ápoljátok a gyöngyökből készült ékszereiteket

Fehér vagy színes, igazi vagy bizsu, a gyöngyök soha nem mennek ki a divatból. Azonban kevesen tudják, hogy kivétel nélkül minden ékszert tisztítani kell. Az sem mindegy továbbá, milyen eszközzel és tisztítószerekkel végzitek ezt a műveletet. Íme, néhány hasznos tipp ékszerészektől a gyöngyszemek tárolására és karbantartására.

A cikk itt folytatódik.

1. Ablaktisztító

Fújjatok az ablaktisztítótokból a fémből és a kristályból készült vagy kiegészített ékszereitekre, majd egy régi, puha sörtéjű fogkefével dörzsöljétek tisztára őket.

2. Ketchup

Bevallom, ezzel a módszerrel kapcsolatban szkeptikus vagyok, de mivel nincs bronzból vagy rézből készült ékszerem – amelyekre a ketchupot ajánlják –, nem tudtam letesztelni a hatásosságát. Ha ti megteszitek, várom a beszámolókat!

Objektum doboz

3. Ecet

Az arany ékszereiteket áztassátok 15 percig fehérecetes fürdőben, néha-néha forgassátok át őket. Az idő letelte után szedjétek ki mindet, és ha szükséges, picit még dörzsöljétek át őket.

3 + 1 Hintőpor

Ez a módszer nem tisztítani fog, hanem segíteni az összegubancolódott nyakláncok, fülbevalók szétszedésében. Mindössze annyit kell tennetek, hogy beszórjátok hintőporral az ékszereiteket, majd óvatosan szétválasztjátok őket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon