Otthon

3 + 1 házi praktika a ragyogó ékszerekért

Takarítani nem csak a boltban kapható szerekkel lehet – ezt már jó ideje tudjuk. De vajon azt is, hogy milyen házi szerekkel varázsolhatjuk vissza eredeti állapotukba az ékszereket? Igen, mi azt is tudjuk!

vous - 2017.01.30.
3 + 1 házi praktika a ragyogó ékszerekért

Egy korábbi cikkünkben Nina már ajánlott nektek 3 szuper módszert, amelyekkel ragyogóvá varázsolhatjátok az ékszereiteket, én most ezt a listát bővíteném tovább. Aggodalomra semmi ok, csakis olyan termékekkel fogunk „dolgozni”, melyek biztosan megtalálhatók az otthonotokban.

gyöngy ékszer bizsu

Így ápoljátok a gyöngyökből készült ékszereiteket

Fehér vagy színes, igazi vagy bizsu, a gyöngyök soha nem mennek ki a divatból. Azonban kevesen tudják, hogy kivétel nélkül minden ékszert tisztítani kell. Az sem mindegy továbbá, milyen eszközzel és tisztítószerekkel végzitek ezt a műveletet. Íme, néhány hasznos tipp ékszerészektől a gyöngyszemek tárolására és karbantartására.

A cikk itt folytatódik.

1. Ablaktisztító

Fújjatok az ablaktisztítótokból a fémből és a kristályból készült vagy kiegészített ékszereitekre, majd egy régi, puha sörtéjű fogkefével dörzsöljétek tisztára őket.

2. Ketchup

Bevallom, ezzel a módszerrel kapcsolatban szkeptikus vagyok, de mivel nincs bronzból vagy rézből készült ékszerem – amelyekre a ketchupot ajánlják –, nem tudtam letesztelni a hatásosságát. Ha ti megteszitek, várom a beszámolókat!

Objektum doboz

3. Ecet

Az arany ékszereiteket áztassátok 15 percig fehérecetes fürdőben, néha-néha forgassátok át őket. Az idő letelte után szedjétek ki mindet, és ha szükséges, picit még dörzsöljétek át őket.

3 + 1 Hintőpor

Ez a módszer nem tisztítani fog, hanem segíteni az összegubancolódott nyakláncok, fülbevalók szétszedésében. Mindössze annyit kell tennetek, hogy beszórjátok hintőporral az ékszereiteket, majd óvatosan szétválasztjátok őket.

Ajánlott cikkek