Test

Ezért lehet veszélyes, ha túl sokat zuhanyoztok

Igazából a zuhanyozás olyan, mint egy ördögi kör. Az égvilágon semmi kedvünk hozzá, de ha beálltunk a víz alá, alig lehet kikönyörögni minket onnan. A tudomány most pedig egy újabb infóval látott el minket, amire eddig nem is gondoltunk volna!

vous - 2017.01.26.
Ezért lehet veszélyes, ha túl sokat zuhanyoztok

Kétlem, hogy akad olyan ember a világon, aki imád fagyoskodni az utcán. Épp ezért, amikor már tíz perce állunk a mínuszokban, alig várjuk, hogy otthon végre beálljunk a forró zuhany alá, és soha többet ki se jöjjünk onnan. De gondoltátok volna, hogy ezt is túlzásba lehet vinni? És nem a számlák miatt!

A testünkben vannak olyan mikroorganizmusok, amik baktériumok és vírusok formájában élnek bennünk/rajtunk, és valójában a segítségünkre vannak. Ha viszont túl gyakran zuhanyoztok, ezeket úgymond „lemossátok” magatokról, és egyre kevesebben lesznek. A következmények? Sérül az immun-, az emésztő- és a szívrendszeretek, ami hosszú távon komoly problémákat okoz – írja az Elite Daily.

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.