Egyéb kategória

Pulcsikat készítenek az elefántoknak, hogy megvédjék őket a hidegtől

Egy észak-indiai elefántgondozó központ személyzete nagyon cuki dolgot tesz, hogy megvédje az állatokat a téli hidegtől: kézzel készítenek extra nagy pulcsikat az elefántoknak.

vous - 2017.01.26.
Pulcsikat készítenek az elefántoknak, hogy megvédjék őket a hidegtől

Az észak-indiai városkában, Mathurában található Widelife Elephant Conservation and Care Center, vagyis egy elefántokkal foglalkozó gondozási központ nem hagyja, hogy az elefántok fagyoskodjanak a hideg téli időjárásban – írja a Huffington Post

Forrás:
Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Center

A központ jelenleg 20 elefánttal törődik, akiket kereskedőktől, cirkuszoktól mentettek meg, de mivel a gigantikus pulcsik nagyjából négy hétig készülnek, egyelőre csak három elefánt viselheti őket. A többieket addig hatalmas pokrócokkal takarják be – mondja a gondozási központ egyik alapítója, Kartick Satyanarayan. Ráadásul azok az elefántok, akikkel kegyetlenségeket követtek el, jobban ki vannak téve a hideg időnek.

Fontos, hogy megvédjük az elefántokat a téli hidegtől, mert amíg gyengék és sérülékenyek, addig hajlamosabbak a betegségekre, páldául a tüdőgyulladásra.

Forrás:
Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Center
elefánt állatkert vadon

Mi a közös az emberekben és az elefántokban? Hát a nagymamák!

A legtöbb állat bár gondoskodik a kölykeiről, azért a nagyszülői szerepet nem vállalja be. Sőt, sokszor az anyaság is csak rövid ideig tart, az apaságról nem is beszélve. Na, de mint sok dologban, az elefántok ebben is különböznek a többi állattól.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.