Egyéb kategória

A kutyám mindig fontosabb lesz, mint a pasik

Az első helyen számomra mindig a kutyám lesz, ennek pedig nagyon egyszerű oka van. Tudom, hogy a kedvencem sosem fog megcsalni, elhagyni, vagy megbántani. Mindig ott lesz számomra, szeretni fog, és kölcsönösen gondoskodni fogunk egymásról.

vous - 2022.03.05.
A kutyám mindig fontosabb lesz, mint a pasik

Én elhiszem, hogy a kutyámnak lelke van. Biztos vagyok abban, hogy a két barna szempár mögött egy érző állat van, és hogy én ugyan úgy fontos vagyok neki, ahogy ő nekem. Minden nap szinte végig vele vagyok, emiatt a vele töltött pillanatok mindig felül fogják múlni a pasimmal átélteket.

Emellett tudom, hogy a kutyám sosem akarna rosszat nekem. Az emberi kapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a felek megbántják egymást, vagy akár komolyabban összevesznek. A kutyám ezzel szemben sosem szúrna oda számomra bántó megjegyzéseket, maximum elvonulna egy rövid időre, ha nem tetszik neki valami. Ez után persze könnyű kiengesztelni egy kis nasival, jutalom falatkával.

A kapcsolatunkban minden egyértelmű, nincsenek játszmák.

Egy pasival sokkal nehezebb megtalálni a közös nevezőt. Többször csalódtam már a kapcsolataimban, tudom, hogy nem számíthatok elsöprő szerelemre, vagy örökké tartó hűségre. Mindig vannak problémák, és sokkal bonyolultabb kiengesztelni a másikat. Semmi sem olyan egyszerű és tiszta, mint egy kutyával.

kutya

Semmi sem olyan egyszerű és tiszta, mint egy kutyával.
Forrás:
Pexels.com

A kutyámat én mentettem meg, majd neveltem fel, emiatt egyértelmű, hogy tudja, nálam biztonságban van. Ennek köszönhetően én is tisztában vagyok azzal, hogy mindig ott leszünk egymásnak, a kapcsolatunk a haláláig fog tartani.

Egy pasi valljuk be, sosem biztos.

Mindig előfordulhat, hogy időközben kiderül, mégsem működik, és szakítani kell. Ennek ez a természetes körforgása. Az emberi kapcsolatoknak van szavatossági ideje, ez pedig csupán a két fél türelmének függvényében módosulhat. Egyik kapcsolat sem egy életre szól, egy állattal kialakított közös élet azonban igen.

Tudom, hogy valószínűleg tovább fogok élni, mint a kutyám. Én neveltem fel, és az én karjaim között is fog meghalni. Számomra a tökéletes kötődés örökre megmarad, még akkor is, ha egy állattal alakítjuk ki.

A párkapcsolatok általában pár évig tartanak, ami után mindkét fél új fejezetbe kezd. Ez által sosem lesz elérhető az örök életen át tartó szerelem vagy kötődés, hisz az érzelmek mindig elmúlnak, átalakulnak.

Nincs annál biztosabb, mint amikor egy érző állatról elkezdesz gondoskodni. A szeretetet oda-vissza adjátok és kapjátok, emellett pedig a kutyák mindig boldogan várnak haza munkából, hogy végre együtt lehessenek veled.

Tímea történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek