Egyéb kategória

Egy anyuka megszülte a babáját, miközben szundizott

Gyakran mondják, hogy a szülés az egyik legnagyobb testi fájdalom, amit egy nő átélhet. Persze amikor az anyuka végre kézben tarthatja a kisbabáját, az mindenért kárpótolja. Azt viszont ritkán lehet hallani, hogy valaki szinte észre sem vette, ahogy világra hozta gyermekét – egy nő viszont épp szundi közben szült meg. Nagyjából.

vous - 2017.01.25.
Egy anyuka megszülte a babáját, miközben szundizott

A gondolat, hogy ledőltök aludni, és mire felébredtek, már túl is vagytok a szülés nehezén – elméletben egész jól hangzik. Egy brit anyuka viszont hasonló cipőben járt, és mégis rémálomként élte meg a dolgot, hiszen úgy érezte, lemaradt a saját kisbabája születéséről.

Alice-nek mesterségesen indították meg a szülést 38 hetesen, így emiatt már időben bevonult a kórházba. Az egyik monitor viszont meghibásodott, és az orvosok nem vették észre, hogy a lány valójában milyen közel állt a vajúdáshoz, így gyógyszert adtak neki, hogy kicsit pihenhessen előtte. Alice ettől kicsit elkábult, és rögtön elszundított: a gond az volt, hogy ekkor már 10 cm-re kitágult.

Forrás:
istock

Mire kezdett ébredezni, a kisbaba már majdnem teljesen kibújt az anyaméhből, és nem sok kellett, hogy az orvosok császármetszést alkalmazzanak – Alice ugyanis szinte még mindig aludt. A férje viszont folyamatosan mondta neki, hogy nyomjon, így 10-15 percre sikerült felébrednie, hogy megszülje a kisbabát, majd rögtön álomba zuhant. Az orvosok teljesen ledöbbentek, mert még sosem láttak olyat, hogy valaki félálomban megértse, mit kell tennie, és hogyan.

„Noha örülök, amiért megúsztam a fájdalmakat, sajnálom, hogy nem tudtam jobban ott lenni az első gyerekem születésénél” – árulta el a nő a Hello Gigglesnek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.