Egyéb kategória

„Segített elfogadni magamat” – Merjetek beszélni a problémákról egy pszichológussal!

„Minden nő szeretne az esztétikumra törekedni. Testünk szépsége mégis a lelkünk épségével kezdődik” – kezdi cikkét Éva, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Kővári Éva történetét olvashatjátok.

vous - 2017.01.25.
„Segített elfogadni magamat” – Merjetek beszélni a problémákról egy pszichológussal!

Meggyőződésem szerint lelkünk minden apró gondolata a testünkre vetül ki. A belső vívódásaink minden apró nyoma meglátszik rajtunk valamilyen formában. Ugye most ti is egy saját tapasztalatra gondoltatok, igaz? Hányszor fájt már a fejetek, émelyegtetek? Pedig csak belül emésztett valami. Ne bántsátok magatokat, beszéljetek a problémákról!

De itt jön a gond: kivel beszéljük meg, hogy mi bánt? Nem ezért van a legjobb barátnő? A válaszom: nem feltétlenül. Sokszor tud a legjobb barátunk, egy-egy közeli, tapasztalt ismerősünk, esetleg a partnerünk segíteni, de ez nem szakszerű támogatás.

Valódi megoldást egy pszichológustól remélhetünk, de sokan ezt nem merik meglépni, mondván kínos egy ismeretlennel beszélgetni magánéleti dolgokról.

A szomorú valóság, hogy egyesek képtelenek magukat rávenni arra, hogy szakemberhez forduljanak.

aldozatpszichologia-pszichologus-trauma-bantalmazas-zsely-anna

4 tanács, hogy jó pszichológust válasszatok!

„Még ha meg is fogalmazódik az emberben, hogy szakembert keressen, van benne némi félelem, hogy kudarcot vall, rosszul választ, feleslegesen dob ki pénzt néhány óra 'beszélgetésre'” – hangzik el a nagy igazság Puha Andi korábbi cikkében. Kíváncsiak vagytok, mit tanácsol nektek? ITT elolvashatjátok!

Jelenleg egy gimnázium végzőse vagyok. Az iskolánkban a pszichológus segítségét bármikor kérhetjük, korlátlan alkalommal, de az előző három évben úgy gondoltam, hogy nincs rá szükségem. Voltak nehézségeim, de minddel megküzdöttem – legalábbis azt hittem.  Miért írok mégis ezekről? Mert az utolsó gimnáziumi évemben mertem tanulási ötleteket, segítséget kérni az iskolapszichológustól és nem bántam meg.

Forrás:
Depositphotos

Az első pár alkalmat nem éreztem megnyugtatónak, végül mégis a hétköznapjaim részévé vált és egyre gyakrabban mosolyogva távoztam. Már az életem része lett: segített leküzdeni a lelki eredetű testi betegségeimet, elfogadni magamat, és minden problémát rendezni a környezetemben. Ha tehetném, egyetem alatt is járnék pszichológushoz és szívesen tanulnék tovább ezen a területen.

Ez egy nagyszerű tudományág, ami többet segíthet a mindennapjainkban, mint gondolnátok. Szívem szerint mindenkinek azt ajánlanám, hogy próbálja ki, mert megéri. Ne feledjétek: egy kívülálló gyakran jobban belelát a helyzetünkbe. Merjetek segítséget kérni egy szakembertől, hogy a lelketek és a testetek is megtalálja a teljességet és nyugalmat!

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek