Egyéb kategória

Így tüntettek nők százezrei a világon Donald Trump ellen

Péntek óta Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Beiktatása másnapján pedig nők és férfiak százezrei vonultak utcára, hogy tüntessenek a nőkről sokszor megalázóan és diszkriminatívan nyilatkozó elnök ellen.

vous - 2017.01.22.
Így tüntettek nők százezrei a világon Donald Trump ellen

24 óra sem telt el azt követően, hogy Donald Trump elfoglalta az elnöki széket Washingtonban, emberek százezrei vonultak utcára, hogy tiltakozzanak ellene. A Nők Menete diszkriminációellenes tüntetéshez világszerte – többek között Budapesten is – csatlakoztak, nemcsak civilek, hanem sztárok is. Az éppen Magyarországon forgató Jennifer Lawrence egy Facebook-posztban támogatta az amerikában utcára vonuló nőket:

Objektum doboz

„Bárcsak ott lehetnék, de a gondolataim és támogatásom azokkal van, akik ma menetelnek. Ne adjuk meg a kormányzatnak az esélyt, hogy olyan szörnyű dolgokat tegyen, amilyeneket akar. Az LMBT- és a környezettel kapcsolatos információkat már eltávolították a Fehér Ház honlapjáról. Küzdjünk az egyenlőségért, küzdjünk azért, hogy a nők dönthessenek a testükről. Köszönjük mindazoknak, akik részt vesznek az akcióban! Ui.: Donald Trump, rossz táncos vagy” – írja posztjában a színésznő.

Rajta kívül Madonna is csatlakozott a tüntetéshez, ő Washingtonban beszédet mondott, amiben annyira szabadjára engedte az indulatait, hogy az amerikai tévétársaságok csak cenzúrázva adták le: 

Objektum doboz

És hogy milyen az, mikor több százezer ember tüntet? Nézzétek meg a képeket!

A Fehér Ház előtti tér Trump beiktatásakor és másnap a Nők Menetén

Objektum doboz

Objektum doboz

„Nem hiszem el, hogy még mindig ez ellen kell tüntetnem”

Objektum doboz

A világ összefog 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.