Egyéb kategória

Ha a sztárok bevállalták, nekünk miért ne menne? – Ilyenek a VOUS-lányok grimaszai

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én unom már néha, hogy mindenkiről csak tökéletes képet látok. Mindenki csak a legeslegszebb arcát szeretné mutatni a világnak, és ez néha már beteges (is) lehet. Igenis fel kell vállalnunk, hogy nem vagyunk tökéletesek!

vous - 2017.01.20.
Ha a sztárok bevállalták, nekünk miért ne menne? – Ilyenek a VOUS-lányok grimaszai

Ha hiszitek, ha nem, a sztárok sem azok.

Sokan vannak, akik simán bevállalnak egy előnytelen képet, vagy direkt furcsa arcokat vágnak, miközben fotózzák őket. Gondoljatok csak Jennifer Lawrence-re vagy Emma Stone-ra! A régi idők nagy hírességei közül is vannak olyanok, akiket nem érdekelt, hogy épp furcsa grimasszal az arcukon készült róluk felvétel.

A valaha volt legjobb fintorok sztároktól és Willy Rizzótól

A sztárok fotósaként ismert olasz–francia fotóriporter a France Dimanche és a Life magazin számára fényképezett. Filmfesztiválokon és Hollywoodban megfordult sztárokat kapott lencsevégre. Olyan nagy neveket, mint Audrey Hepburn, Sophia Loren, Brigitte Bardot, Marlene Dietrich, Monica Vitti, Isabelle Huppert, Gene Kelly, Jane Fonda, de a művészetek nagy emberei, például Dalí és Picasso is modellt álltak neki. Rizzo talán legismertebb fotósorozata egy 1966-ban készült humoros portrésorozat, amin a már említett hírességek mókás arcokat vágnak, grimaszolnak.

Audrey Hepburn smink

Megirigyeltük Audrey Hepburn sminkjét, és elkészítettük!

„Vannak a szemünk előtt gyönyörű nők, akikre ikonként tekintünk, valamely vonásuk vagy kisugárzásuk magával ragad. Ilyen Audrey Hepburn is, akinek szelíd bája, letisztult szépsége és persze sminkje időről időre arra késztet, hogy megformáljuk magunkon is.

A sorozatot végignézve szinte furcsa elképzelni, hogy ezek a mindig „tökéletes” emberek mégis bevállalták, hogy egy nem éppen előnyös fotó készüljön róluk.

Igen, Sophia Lorenről is lehet csúnya képet készíteni, és vállalta is!

Ezért is olyan különleges ez a sorozat:

Jane Fonda,Marie Laforet,Sophia Loren,Nicole de Lamargé,Virna Lisi,Catherine Deneuve

Jane Fonda, Marie Laforet, Sophia Loren, Nicole de Lamargé, Virna Lisi, Catherine Deneuve
Forrás:
Willy Rizzo
Grimasz

Grimasz
Forrás:
Alexandra

Átlagemberek és a tökéletesség illúziója

Mindig szeretnénk a legszebb arcunkat mutatni, és csak kevesek merik bevállalni, hogy kicsit „csúnyácskák” legyenek – főleg fotón. A Instagrammal, Tinderrel és Facebookkal teli világban ritkán mutatunk előnytelen képet magunkról, persze vannak, akiket ez nem érdekel. A VOUS-lányok is bevállalták, hogy mókás arcot vágjanak. Eleinte persze mindenki félt, sőt, az ötlet majdnem elvetésre került. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan jelentkeznek majd. Végül mindenki nagyon jól érezte magát fotózás közben, és senki sem ócsárolta magát, ami egy sima fotózáson például gyakran előfordul.

A VOUS-lányok grimaszportréi

A fotókat stílusukban nem szerettem volna lemásolni Rizzo sorozatáról, csak maga az ötlet, a mögöttes tartalom volt az, ami meghozta a kedvünket egy hasonló anyaghoz. A képeket nagy látószögű objektívvel készítettem, hogy még torzabb legyen a lányok arca, és megvilágítottam őket szemből, a még drámaibb hatás érdekében.

DIY-kiránynőnk, Mojzi

Forrás:
Kerepeczki Anna

Szenior szerkesztőnk, Viola

Forrás:
Kerepeczki Anna

Leglazább VOUS-lányunk, Mcsi 

Forrás:
Kerepeczki Anna

Főszerkesztőnk, Eszter

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hírszerkesztőnk, Sophie 

Forrás:
Kerepeczki Anna

Fotósunk, Zsófi 

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ha még nem lett volna elég… 

Objektum doboz

Ti is bevállalnátok ilyen képeket?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.