Egyéb kategória

Aladdin szívesen nézeget meztelen tiniket – elképesztő tények a Disney-hercegről

Aladdin meséje mindannyiunk gyermekkorát meghatározta, énekeltük a dalokat, hatalmasakat nevettünk Genie-n, és olyan gyönyörűek szerettünk volna lenni, mint Jázmin. Aladdin több szempontból is kitűnik a Disney-hercegek sorából. Tudtátok ezeket a meséről?

vous - 2017.01.19.
Aladdin szívesen nézeget meztelen tiniket – elképesztő tények a Disney-hercegről
 • Aladdin külsejét Tom Cruise-ról mintázták, míg Jázminét Jennifer Connellyről.
 • Aladdin az eredeti sztori szerint nem árva. Édesanyjának nagyobb szerepe lett volna az eredeti verzióban.
 • Az Aladdin előtt felkapott sztárok nem szinkronizáltak. Robin Williams volt az első nagy név a meseszinkronban.
 • Jafar karakterét Maleficent (Nálunk: Demóna) ihlette.
 • Robin Williams annyira átélte a szinkronfelvételeket, hogy minden egyes alkalommal izzadt. Azt mondják, 198%-ban hozta Genie-t, valamint hogy sokszor improvizált.
 • Aladdin előtt a Disney-hercegek csupán jóképűek voltak. A készítők szerettek volna egy olyan herceget, aki nemcsak szép, de bátor, erős és vicces is.
 • Aladdin meséje sokak szerint egy posztapokaliptikus jövőben játszódik.
 • Eredetileg két Genie-t terveztek a mesében: Lámpás szelleme, Gyűrű szelleme.
 • Aladdin nadrágját Mc Hammer – U Can't Thouch This című klipje inspirálta.
 • Patrick Stewart visszautasította Jafar szinkronizálását, a Stark Trek: Új Nemzedék forgatása miatt.
 • A híres erkélyes jelent eredeti nyelven úgy hangzik, mintha Aladdin ezt mondaná: „Good teenagers take off their clothes.” Vagyis:

„A jó tinik leveszik a ruhájukat!”

  Valójában Aladdin a tigrist szeretné elzavarni, és ezt mondja: „Nice kitty, take off and go”, vagyis: „Szép cicus, menj szépen el!”

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.