Egyéb kategória

„Amikor nincs rajtam az uszonyom, furán érzem magam” – Ilyen az élet egy titkos sellőközösségben

Mindannyian láttuk gyerekként A kis hableányt, és persze egy időben álmodoztunk is arról, milyen klassz lenne sellőként élni. De arra hamar rájöttünk, hogy a víz alatt lélegezni kopoltyú nélkül nem lesz egyszerű, és letettünk erről a vágyunkról. Néhány embert viszont még ez az „apróság” sem gátolt meg abban, hogy sellőként éljenek!

vous - 2017.01.18.
„Amikor nincs rajtam az uszonyom, furán érzem magam” – Ilyen az élet egy titkos sellőközösségben

Amikor Caitlint megkérdezték az oviban, hogy mi szeretne lenni nagy korában, rögtön rávágta, hogy sellő. Persze a gyerekek kinevették emiatt, de ő nem adta fel; ma pedig tudjátok, mi a munkája? Hivatásos hableány! Tagja ugyanis egy titkos közösségnek, akik félig embernek, félig halnak tartják magukat, és szívesen viselkednek úgy, mint az igazi sellők.

Objektum doboz

Caitlin pedig annyira rajong ezért a szenvedélyéért, hogy tavalyelőtt felmondott munkahelyén, hogy napi 24 órában élhessen a nem túl hétköznapi hobbijának. Mivel nem gyakran látunk hivatásos hableányt kereső álláshirdetéseket, az első kérdésem nekem is az volt, hogy vajon miből áll össze egy munkanap. A lány sellőneve Cyanea, és mindenféle hableány-workshopokat tart, vagy szilikonuszonyokat készít más embereknek. De számára ez nemcsak egy hobbi, hanem az élete, sellőfarkára pedig afféle művégtagként tekint.

„Amikor nincs rajtam az uszonyom, furán érzem magam. Hirtelen vannak lábaim, és nem tudom, mihez kezdjek velük. Nagyon ügyetlennek látom magam. Néha még viccelődök is, hogy azért hordok művégtagot, mert szörnyű rendellenességgel születtem: lábakkal” – nyilatkozta a Daily Mailnek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Amerikában pedig egyre többen csatlakoznak ehhez a titkos társasághoz, akik a szabadidejükben medencékben és a tengerekben úszkálnak, és Caitlinhez hasonlóan szilikonuszonyokat készítenek. Tavaly például több százan gyűltek össze Észak-Karolinában, hogy megrendezzék a világ legnagyobb sellőtalálkozóját, ahol egy olimpiai méretű medencében úszkáltak. És nehogy azt higgyétek, hogy csak lányok csatlakoztak a közösséghez! Több férfi is jelentkezett már, és ők is ugyanazt vallják: hogy ez az életmód elfeledteti velük a problémákat és az önbizalomhiányt.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!