Egyéb kategória

Homokos vagy kavicsos tengerpart? Egyik sem! – Egy hely, ahol a part kagylókkal van borítva

Oké, életemben eddig egyszer voltam tengerparton, de az a hely határozottan a kedvencem lett. Pedig kavicsos volt az egész, holott mi ragaszkodtunk a homokos verzióhoz, elvégre az szebb is, kényelmesebb is. Végül nem bántuk meg, hogy a köves parton napoztuk át a hosszú hétvégét; na de el tudjátok képzelni azt, hogy olyan tengernél legyetek, amit végig csak kagylók borítanak?

vous - 2017.01.25.
Homokos vagy kavicsos tengerpart? Egyik sem! – Egy hely, ahol a part kagylókkal van borítva

Ha nyár van, akkor nagyon szeretnénk leruccanni a forró tengerpartra. Ha tél van, akkor meg aztán mindennél jobban. A vágyakozásunkat pedig csak fokozza, hogy tele van az internet meseszép képekkel a legjobb strandokról, ahol a legszerencsésebbek most is napozgatnak és koktéloznak – míg nálunk tombol a hideg, néha-néha egy kis napsütéssel megfűszerezve.

tenger-maldiv-szigetek-viz

A világ top 5 leggyönyörűbb strandja a National Geographic szerint

Fehér homok, pálmafák, kristálytiszta víz – a hely, amiről gyakorlatilag mindenki álmodozik. A világ legszebb strandjai azonban minden képzeletet felülmúlnak!

A strandok listájáért IDE kattintsatok!

Hogy kinek melyik a kedvenc tengerpartja, az persze egyénfüggő, de az tuti, hogy ha objektíven nézzük a dolgot, Ausztrália egyik strandja érdemelne egy különdíjat a Legszebb tengerpartok kategóriában. A Shell Beach ugyanis – ahogy azt már a nevéből talán sejtitek – nagyon bővelkedik kagylókban. Ha a tenger sótartalma magas, a vízben élő ragadozók arrébb mennek, és mivel nincs, aki elpusztítsa őket, a kagylók sérülés nélkül feltorlódnak a parton. Több kilométer hosszúságban!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek