Egyéb kategória

A Google Drive-ban sosem csalódtok – avagy mit üzennek a márkák logói?

Nem csoda, hogy a kommunikáció- és médiatudomány-képzéseken belül külön asztalt kapott a logótervezés, hiszen egy márka üzenetét hordják és közvetítik a világnak. Éppen ezért a logók – ha időnként változnak is – alapvető formájukat nem veszítik el, hiszen a kör, háromszög, négyzet és a vonalak ereje az, ami hatással van a felhasználókra.

vous - 2017.01.08.
A Google Drive-ban sosem csalódtok – avagy mit üzennek a márkák logói?

A márkák hatékonyan alkalmazzák a formák, szimbólumok pszichológiáját, hiszen elsődlegesen ezzel kommunikálnak; ez az, ami alapján a célközönség a termék után nyúl, amiért őket választja. De vajon mit sugallnak az ismert – általatok is használt – márkák logói? A Designtaxi megadta a választ!

Olimpiai karikák: az összefogás szimbóluma

Mi mást is közvetítenének az egymásba kapaszkodó színes karikák, mint az összetartozást és az egységet? A körök egyébként is a körforgást és az állandóságot jelképezik, egymásba akasztva pedig a szétszakíthatatlanságot. Átjött?

Objektum doboz

Google Drive: benne sosem csalódtok

Mindent elment, mindent egy helyre szervez, ha vele dolgoztok, nem kell aggódnotok, hogy valami elveszik. Nem csoda hát, hogy a háromszög formához nyúltak a tervezők, hiszen ez egy stabil, szétrobbanthatatlan szerkezet, energiát, hatalmat és férfias erőt sugároz.

Objektum doboz

Microsoft: mindig volt, van és lesz

A világ egyik legnagyobb szoftvervállalatának operációs rendszerén nőtt fel az én generációm, így nagyon jól ismerjük a négy négyzetből álló színes logóját. A négyzet maga szilárdságot, teret, megbízhatóságot sugall. Kissé ugyan unalmassá válhat, de ezt a színek kompenzálják. Ezt az állandóságot a cég igyekszik közvetíteni, nemcsak a logóján keresztül, hanem szerethető szolgáltatásaival is. Gondoljatok csak bele, hány oldalt pötyögtetek már le a Word szövegszerkesztőjében, és ugye ott van az MSN, ami egy külön korszakát képezi az életünknek. Emlékeztek még, milyen rövidítéseket használtatok?

Objektum doboz

Amazon: a jóbarát

A vonalakat gyakran alkalmazzák, ha könnyed hangulatot szeretnének megütni a márkák, és ez az Amazonnak eléggé bejött. A betűk alatt meghúzódó vonal pont úgy néz ki, mint egy bajtársias mosoly, és pont azt is akarja sugallni, hogy benne bízhattok.

Objektum doboz

Adidas: az izgalom logója

Az átlós vonalak, akárcsak a háromszögek, energiát és izgalmat közvetítenek. Dinamikát, ami ugye egy sportoló lételeme.

Objektum doboz

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.