Egyéb kategória

Súlyos következményei lehetnek a körömrágásnak

Tudom, hogy nem egyszerű lejönni a körömrágásról, 17 éves koromig én is fogyasztó voltam. Mikor anyukám már megvette a piacon kapható összes csípős, keserű és rossz ízű körömlakkot, hogy leszokjak a rágásról, támadt egy jobb, élhetőbb ötlete!

vous - 2017.01.04.
Súlyos következményei lehetnek a körömrágásnak

Műköröm!

Még mielőtt az gondolnátok, hogy én voltam az a suliban, akinek először volt befestve a haja és minden egyéb „nagylányos” dolgot kipróbáltam, mert anyukám laza volt és engedte, tévedtek. Bár óckodott tőle, mégis elvitt műkörmöshöz, annak reményében, hogy leszokom a körömrágásról – és így lett.  

A műkörmöt már nem rágtam, nem tudtam rágni, ellenben a kezem egyfolytában a számban volt, egészen addig, amíg leírhatatlanul begyulladt a fogínyem valamilyen fertőzés következtében, amit azért kaptam el,

mert matattam a számban a koszos kezemmel.

Pfúj! Én így szoktam le a körömrágásról, ha gondoljátok, próbáljátok ki ti is a műkörmöt ennek érdekében, de addig jöjjön pár riasztó tény, amit a körömrágás okozhat, mert van, amikor az észszerű érvek sem hatnak!

Árt a fogaknak

Egész nap harapásnak teszitek ki a fogaitokat, arról nem is beszélve, hogy megsérthetitek a fogzománcot, vagy bár elég gusztustalan, de a körömdarabkák az ínyetek közé ragadhatnak. Arról nem is beszélve, hogy az okozott kár mennyibe fog kerülni a fogorvosnál…

fogorvos fogak vizsgálat

Fogós kérdés: fogorvosok vallottak titkokról, kamus páciensekről 

Rengeteg embernek hatalmas fóbiája a fogorvos. Számomra nem jár különösebb félelemmel meglátogatni a fogak doktorát, talán azért, mert az évi egy kontroll alkalmával a fogkő leszedésén kívül nem végeznek rajtam semmilyen extra beavatkozást. Éljen! Ez egy páciens véleménye, de van bizony a fogdokiknak is.

A cikk folytatása ITT jön!

Betegek lehettek tőle

Nem mostok kezet minden körömrágás előtt, és nem fertőtlenítitek mielőtt a szátokba vennétek. Utaztok a buszon, bementek a közértbe stb., majd a koszos kezeteket a szátokba veszitek. Súlyos fertőzéseket okozhattok így magatoknak.

Fájni fog az ujjatok

A harapástól a körmötök beszakadhat, ami aztán be is gyulladhat… Nagyon fájdalmas!

Szemölcsök

A vírus okozta szemölcsök nagyon gyakoriak a körömrágóknál, ami aztán továbbterjed a szátokra, vagy éppen hogy onnan hoztátok… 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.