Egyéb kategória

Az étel, ami senkit sem hagy hidegen: kocsonya cupákosan vagy soványan

Mindenkinek van emléke és véleménye, vonzalma vagy épp borzongása a kocsonyával kapcsolatban. A téli erkélyről vagy teraszról, esetleg a spájzból érkező tányér, benne a remegős kocsonyával senkit sem hagy hidegen...

vous - 2017.01.03.
Az étel, ami senkit sem hagy hidegen: kocsonya cupákosan vagy soványan

Ha ki kellene választanunk a legmegosztóbb és legtöbb vitát kiváltó ételt, a kocsonya biztosan nagy esélyes lenne. Sokan épp lényegét, a remegős állagát nem szeretik, míg a hasonló állagú pudingot vígan bekanalazzák.

Mások túl zsírosnak tartják, de ez csak akkor igaz, ha zsírosan készítik: el lehet távolítani a zsíros darabokat és a zsíros réteget is a kocsonyáról már a készítése során, és akkor igazán mutatós, áttetsző „húslevest” kapunk. Merthogy gyakorlatilag tényleg erről van szó:

egy lassan és hosszan főzött húsos levesesszencia, ami a sok bőrös, csontos, porcos részből kifővő kollagénnek köszönhetően természetes módon zselésedik kocsonyává. 

Vannak, akiket az tart vissza a kocsonyától, hogy fül, köröm és fej is fő benne, akiket ez zavar, nem tudnak vele megbarátkozni, azoknak jó hír lehet, hogy sertéscsülökből is tökéletes kocsonya készíthető.

a-vous-lanyok-kedvenc-belsosegei-es-disznosagai-amelyeket-megeszunk2

Hannibál is imádná a VOUS-lányok kedvenc belsőségeit – és ti?

Itthon talán a legmegosztóbb alapanyagok, illetve ételek a belsőségek. A vidéken cseperedettek – szerintem – valamivel szívesebben is fogyasztják, mint „fővárosi” társaink, de mi sem eszünk azért meg mindent. Van, amire még mi sem tudunk ránézni. Pedig sokszor nem csak azért lenne érdemes ennünk ezeket, mert nagyon kedvező áron juthatunk hozzájuk, és mert jó pár belsőség valóban elképesztően finom…

Ba̶r̶o̶m̶f̶i̶r̶a̶ baromira egészséges és finom belsőségek ITT.

A kocsonyába sokak szerint a hús mellett kellenek zöldségek is, mások ezt szentségtörésnek tartják, de olyanok is vannak, akik nemcsak leveszöldségekkel ízesítik, hanem még füstölt húst és főtt tojást is tesznek bele.

Szerintünk mindenki azt a változatot válassza, amelyik neki és családjának a legjobban ízlik – sokfélék vagyunk, és engedtessen meg mindenkinek, hogy a számára legfinomabb módon fűszerezze, ízesítse, gazdagítsa, ahogy az is, hogy mivel fogyasztja majd a kocsonyát.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
Világ
Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
vous - 2025.06.12.
Tudományos együttműködést indított a Velencei-tóért a Kodolányi János Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A több kutatást és tudományos vizsgálatot is magába foglaló kezdeményezés célja, hogy átfogó turisztikai, szociológiai és demográfiai képet adjon a Velencei-tó térségének helyzetéről. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Domokos Tamás, a Kodolányi Egyetem elnöke és Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke Székesfehérváron, az felsőoktatási intézmény székhelyén.

Otthon

Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
Otthon
Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
vous - 2025.06.23.
Egy esős reggelen talán neked is feltűnt már, milyen különleges módon találkozik a nedves, zöld növényzet a borús eget beborító felhőkkel. Ez a hangulat és színspektrum ihlette meg napjaink egyik legdivatosabb árnyalatát: a zsálya zöldet. Ez a szürkével keveredő, finom és nyugtató hatású szín elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen környezetnek. De miért is van ekkora sikere, és hogyan használhatjuk ezt a természet ihlette színt a mindennapokban?