Trend

Ezért fáj a hajatok, ha nem mossátok meg pár napig

Egy otthongubbasztós hétvége után gyakran feltesszük magunknak a kérdést: mikor is mostam hajat utoljára? Azonban ennek nem feltétlenül a zsíros, lelapult haj az egyetlen jele, hanem az is, hogy fáj a hajatok. Most eláruljuk, miért érzitek így!

vous - 2021.12.28.
Ezért fáj a hajatok, ha nem mossátok meg pár napig

Joshua Zeichner New York-i bőrgyógyász elmondta, hogy amikor úgy érzitek, hogy „fáj” a hajatok, akkor valójában a fejbőrötök által termelt olaj halmozódik fel a hajszálak körül, ami okozhat gyulladást, melynek mellékhatása a bőrpír, a viszketés és a hámlás – írja a Hello Giggles.

Forrás:
pixabay.com

Az pedig, ha ilyenkor lófarokba kötjük, vagy csak lazán felkontyoljuk a hajunkat, további kellemetlenségeket okozhat – gondoljatok csak bele, ha a hajunk frissen mosottan van összefogva, akkor is fáj, ha kiszedjük a hajgumit. De hát mi más csinálhatnánk, ha a hajunk finoman szólva nem frissen mosott?

ariana-grande-lufi-haj-frizura

Kiderült: ezért fájdul meg a fejetek a copftól

A copf az egyik legszuperebb frizuratrükk arra az esetre, ha nincs sok időtök készülődni, vagy elmaradt a hajmosás. De azt észrevettétek már, hogy mire elérkezik az este, sokszor megfájdul tőle a fejetek? Most kiderült, miért!

A teljes cikket IDE kattinva olvashatjátok el.

Az egyetlen megoldás az, ha gyakrabban mostok hajat. Ha viszont különösen sokszor előfordul, hogy fáj, viszket a fejbőrötök, akkor érdemes gombaellenes sampont vásárolnotok a gyógyszertárban. Ezek használatánál arra figyeljetek, hogy ne hagyjátok túl sokáig a fejbőrön, majd használata után a rendes samponotokkal is mossátok meg a hajatokat. Ha a panasz ez után is fennáll, akkor pedig irány a bőrgyógyász!

Ajánlott cikkek