Otthon

Ha van, ha nincs – így legyen otthonos vendégszobátok

Vendégeket nem csak karácsonykor vagy szilveszterkor fogadhatunk, az év bármely szakában átjöhetnek pár napra mondjuk a rokonok vagy a barátok. Ilyenkor jó tisztában lenni azzal, hogyan lehetünk igazán jó és figyelmes házigazdák.

vous - 2017.01.01.
Ha van, ha nincs – így legyen otthonos vendégszobátok

Valljuk be, nem mindenki engedheti meg magának, hogy olyan helyen lakjon, ahol van külön vendégszoba. Viszont ez nem egyenlő azzal, hogy akkor már nem is fogadhat hosszabb időre valaki vendégeket. Mindössze pár tipp, és akár hotel szintű szállást nyújthattok a látogató(i)tok számára!

Objektum doboz

1. Ágynemű

Az ágyneműhuzat lehetőleg legyen frissen mosott, gondolom, ti sem szerettek állott szagok közt aludni. A „vendégágyra” ezeket rakjátok: pléd, paplan, párna (kicsi és nagy), lepedő. Persze ez a pakk eltérhet attól függően, hogy a hideg vagy a meleg évszakokban jönnek a látogatók.

2. Törölköző

Készítsetek be annyi törölközőt, ahány személyt vártok, de ajánlott azért néhány pluszt is hozzátenni. Előfordulhat, hogy a vendégek nem hoznak magukkal, vagy épp otthon felejtik a sajátjukat. Amennyiben szeretnétek vagy szükséges, mondjátok el nekik, fürdés után hova terítsék ki a törcsiket.

3. Internet és tévé

Írjátok le egy papírra, melyik a ti wifitek és mi a hozzá tartozó jelszó. Ha tévé is van a szobában, ráadásul több távirányítóval kell azt vezérelni, akkor ahhoz is hagyjatok utasításokat.

Objektum doboz

4. Éjjeliszekrény

Pakoljátok el a saját dolgaitokat az éjjeliszekrényről, majd készítsetek be rá zsebkendőt, olvasnivalót, lámpát, poharat és ásványvizet. Ha nincs felesleges éjjeliszekrényetek, akkor egy kisasztal, esetleg egy szék is jól funkcionálhat átmenetileg erre a célra.

5. Kuka

Ha nincs valamilyen pici kukátok, akkor egy nem átlátszó, zárható zacskót tegyetek be a szobába.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.