Egyéb kategória

Szuperdivatos, hullámos frizura rövid hajból – nem csak szilveszterre

Örök vita tárgya: egy lánynak hosszú vagy rövid haja legyen? Mi a szebb? Mi a praktikusabb, és persze melyik tetszik a pasiknak jobban? Szerencsére ezekre nincs univerzális válasz, mindeninek más áll jól és más tetszik. De mégis hogyan találjuk meg a hozzánk illő frizurát, és ha a rövid mellett tettük le a voksunkat, akkor milyen lehetőségeink vannak vele? Most azt bizonyítom be, hogy bizony kurta hajból is lehet új és trendi frizurát készíteni!

vous - 2016.12.31.
Szuperdivatos, hullámos frizura rövid hajból – nem csak szilveszterre

Most már öt éve erősítem a rövid hajú lányok táborát, és ez idő alatt még egyszer sem merült fel bennem komolyan, hogy ismét megnöveszteném. Pedig… 2011 elején még én is gyönyörű, derékig érő frizurával nyomultam, aztán EZ történt:

sophie haj hajmodell fodrász

„Amit senkinek nem kívánok: beülni a fodrászhoz hosszú barnán és kijönni rövid szőkén”

Biztos mindannyian ismeritek a mesekönyvekbe illő sztorit: megy a lány az utcán, leszólítja egy ügynök, és hipp-hopp modell lesz belőle. Az ehhez hasonló történeteket mindig szkeptikusan kezeltem, míg egy nap meg nem történt velem is. Hogyan lesz a világéletében furcsának elkönyvelt bölcsészlányból New York-i kifutón vonuló hajmodell? Ezt mondom most el nektek.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Szóval a hajvágatást kicsit sem bántam meg, ám egy dolog szokott zavarni a rövid hajamban: az, hogy nem lehet belőle annyiféle új frizurát kreálni, mint hosszúból. Ezt hittem egészen addig, míg meg nem látogattam a Vanity Store Budapest fodrászatot, ahol megmutatták nekem, hogy a jelenleg hatalmas divatnak számító beach-hullámok nem csak a loknikkal rendelkezőket illetik meg!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Beszéljünk kicsit a trendekről!

Szinte naponta számolunk be nektek a legújabb hajviseletekről, ám így is létezik pár frizura, ami meghatároz egy időszakot. Pár éve még a félig felnyírt haj volt a menő, ez mostanra már – szerencsére – lecsengett, és még izgalmasabb vonulatoknak adta át a helyét.

Kővári Szilviának a munkájához tartozik, hogy ne csak az aktuális trendekkel legyen képben, hanem azzal is, mire számítsunk a jövőben, így adott nekünk egy kis betekintést abba, hogy

mik lesznek a legdivatosabb frizurák 2017-ben.

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

„Második generációs fodrász vagyok, a nagypapám Budapest belvárosában volt borbélymester, így ő is a segítségemre volt a szakma megismerésében. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az évek alatt a Magyarországon forgalmazott professzionális termékek széles skálájával sikerült dolgoznom. A legbüszkébb mostanáig a Kérastase-nagyköveti címemre vagyok, egy országos verseny keretein belül sikerült elnyernem.”

Követhetitek a Vanity Store Budapest fodrászatot Facebookon és Instagramon is.

„A long bob biztosan továbbra is népszerű marad. Ez a frizura sokféle lehetőséget rejt magában. Hordhatjuk egyenesen, hullámosan és akar göndören is. A színek terén tovább hódít az ezüstös szőke, de az igazi sláger a tigrisszemfestés lesz (erről ITT írtunk korábban – a szerk).

A festés lényege, hogy az aranybarna és a sárgásbarna árnyalatait vegyítik a tincseken, a balayage technikának köszönhetően pedig sokkal természetesebb a végeredmény.” Ám emellett természetesen a beach-hullámok is maradnak, amiről most már tudom, hogy rövid hajból sem lehetetlen elkészíteni.

Forrás:
Kerepeczki Anna

A megfelelő eszközök és a technika a titka mindennek

Ha már szilveszter van, én egy bulis frizurát kértem magamnak a fodrászatban, így döntöttünk a hullámok mellett. Persze itt fontos megemlíteni, hogy rövid haj és rövid haj között is van különbség, nekem nem tüsi séróm van, hanem a kicsit hosszabb, fülcimpáig érő tincseket részesítem előnyben, ám így sem gondoltam volna, hogy hullámosítható.

De semmi nem lehetetlen, csak a megfelelő eszközökre és technikára van hozzá szükség.

Az én frizurám kúpvassal készült, ami elengedhetetlen kelléke a beach-hullámoknak. A másik, ami nagyon fontos, ha rövid a hajatok, és ezt a viseletet választjátok, az, hogy mindenképp vékony tincsekkel dolgozzatok. Bár időigényes munka, de így lesz igazán szép és különleges a frizurátok, arról nem is beszélve, hogy ha vastag tincseket használtok, akkor a végeredmény olyan lesz, mintha egy nagy hullámot készítettetek volna.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Apropó, eszközök: ezek az elengedhetetlen kellékei egy lány fürdőszobájának

Bevallom, számomra az egyik legnagyobb előnye a rövid hajnak, hogy alig kell vele foglalkoznom. Nem kell végeláthatatlanul szárítani és formázni, hamar megvan, sőt nyáron simán vizes fejjel is kimehetek az utcára, mert percek alatt megszárad. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne néhány olyan dolog, ami jó, ha a rövid hajúak fürdőszobájában is ott van.

„Jó hajszárító, jó hajkefe a szárításhoz, vas, és ha vasalja, akkor hővédő terméke legyen mindenkinek. Hajformázók is jó, ha vannak otthon: wax, hab, lakk. 

Frizurafüggő, melyik termék a legalkalmasabb, de egy jó fodrász ellátja vendégét tanácsokkal, hogy az ő frizuráját melyik anyaggal, eszközzel tudja legjobban formába hozni

– sorolja Szilvi, akinek szalonjában a frizurámhoz még hajtőemelő port is kaptam, aminek a funkcióját talán nem is kell magyaráznom. Úgyhogy, lányok, ha úgy érzitek, mindig olyan a hajatok, mintha le lenne nyalva, akkor nektek ezt is érdemes beszereznetek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

De a legfontosabb…

…hogy lehet bármilyen jól levágva a hajatok, nem fog számítani, ha nem illik az arcformátokhoz! Úgyhogy a nagy hosszú vagy rövid dilemmát azzal döntsétek el, hogy melyik a legelőnyösebb számotokra. Szerencsére egy jó fodrász ebben könnyen a segítségetekre lehet. Ha pedig már megvan a megfelelő hossz, akkor lehet arról beszélni, milyen alakja legyen.

„Nem lehet csak egy bizonyos arcformára szűkíteni, hogy kinek mi áll jól. Az, hogy kihez passzol a rövid vagy éppen a hosszú haj, több dologtól függ: hajtípus, -vastagság, nyakhosszúság, mennyire van hangsúlyos részlet az arcon, egy szép arcél, és még sorolhatnám.

Az a fontos, hogy a frizurával az előnyös dolgokat hangsúlyozzuk.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
Ajánlott cikkek