Egyéb kategória

Nem hiányozhatnak a szilveszteri buliból: egyszerű, de isteni vendégváró falatkák

Még csak most múlt el a karácsony, de már itt is a szilveszter, egy újabb alkalom, amikor vendégeskedünk vagy vendégeket várunk, és különleges finomságokat eszünk. A Cookta.hu oldalon találhattok néhány isteni finomságot, amik tökéletesek lesznek az év utolsó éjszakájára, akár kisebb, akár nagyobb társasággal búcsúztatjuk az évet.

vous - 2016.12.31.
Nem hiányozhatnak a szilveszteri buliból: egyszerű, de isteni vendégváró falatkák

A kis falatok a legalkalmasabbak egy szilveszteri bulira, hisz egyben bekaphatóak, így nem morzsálnak, sok elfér egy tálon, sőt, tányér sem feltétlenül szükséges hozzájuk.

Virsligolyó

A virsli igen népszerű ezekben a napokban, így nem kérdés, hogy egy ilyen falatka is helyet kap a felsorolásban. Egy egyszerű, de nagyszerű, pillanatok alatt elkészíthető finomság ez a virslis partifalat, nem kell vele sokat bíbelődni. Ha egy virslis, sajtos-bazsalikomos finomságra vágytok, akkor ezt mindenképp érdemes elkészíteni a vendégeknek. 

Forrás:
Kard Éva

Corn dog

A corn dog is tökéletes snack a baráti összejövetelekhez. Isteni ízesítés, roppanós virsli, ízletes bunda. 

Valószínűleg ennél jobb dolog nem történhet egy virslivel. 

Amerikából jött, mestersége street food. Itthon még nem találkoztunk vele gyorsétteremben, de mivel otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető, ezt nem is bánjuk. Csak egy sűrű palacsintatésztát kell kevernünk, ebben megforgatni a virsliket, majd irány a forró olaj. Mindösszesen legfeljebb 20 perc, és kész is van az isteni corn dog, vagyis a kukoricakutya.

hotdog tesztelés

Hot dog és hot dog közt végtelen a távolság – leteszteltük, hogy mégis mennyi

Hot dog. A világ egyik legegyszerűbb étele – amit mégis nagyon könnyű elrontani. A fogyasztását igazi kultusz övezi, így nem csoda, hogy a legtöbb helyen kapható. Hamburgertesztünk mintájára ezúttal a hot dogokat vettük górcső alá.

A hot dog teszt eredményét ITT találjátok!

Bár ez nem egy tipikus egyfalatos étel, azért nem kell kétségbe esni, csupán egy kis kreativitás kell hozzá. Hogyha a virslit kisebb darabokra, akár falatkákra vágjuk, akkor egy sima fogpiszkálóra is rászúrhatjuk, és nagyon aranyos corn dogocskákat tálalhatunk vendégeink elé. 

A cikk itt még nem ér véget! Még több vendégváró falatkáért és a receptekért kattintsatok a Cookta oldalára!

Corn dog

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek