Egyéb kategória

Régi játékok, amik ma már rengeteg pénzt érnek

Hűha, gondoltátok volna, hogy néhány gyerekkori játékunknak nem csak eszmei értéke van? Akadnak ugyanis olyan babák, kártyák, sőt, videokazetták is, amik ma már kész vagyonokat érnek. Ideje körbenézni a bedobozolt retró cuccok között, hátha rejtőzik ott egy-két drága játékszer!

vous - 2016.12.28.
Régi játékok, amik ma már rengeteg pénzt érnek

1. Furby

Egy 1998-as, eredeti Furby játékért nemrég 700 dollárt (204.000 Ft-ot) fizettek ki. Persze ennyit csak akkor adnak érte, ha érintetlenül hever a dobozban, ami gyerekként ugye elképzelhetetlen volt; de a jó hír, hogy „használtan” is van, aki 130 dollárt (38.000 Ft-ot) fizet érte.

Objektum doboz

2. A szépség és a szörnyeteg videokazetta

Nem is gondolnátok, mennyit érhet ez a videokazetta, még akkor is, ha a legtöbb ember otthonában már régóta nincs lejátszó. A klasszikus Disney-mese kész vagyont érhet, a Black Diamond verziót ugyanis egészen 9000 dollárig (2 és fél millió forintig) árulják a neten, és volt már példa arra, hogy valaki 1000 dollárért (290.000 Ft-ért) el is vitte!

Objektum doboz

3. Steiff minimackó

Ki mondta, hogy egy plüssmedve nem érhet sok pénzt?  A Steiff által készített antik minimackó értéke 350 dollár (100.000 Ft) körül mozog, annak ellenére, hogy nagyjából a tenyeretekben elfér.

Objektum doboz

4. Pokémon-kártya

Ha játszottatok a Pokémon GO-val, hamar rájöhettetek, hogy szinte lehetetlen volt megtalálni Charizardot. Elfogni meg aztán pláne! Ez a '90-es években sem volt másképp, amikor a kártyák hódítottak; épp ezért ma egy 1999-es Charizard kártya 5000 dollárt (másfél millió forintot) is hozhat a házhoz.

Objektum doboz

5. Káposzta fejű baba

A káposzta babák hihetetlenül népszerűek voltak a '80-as években, egyes gyűjtők pedig megőrülnek az eredeti darabokért. Olyannyira, hogy akár több ezer dollárt is kifizetnek értük!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.