Egyéb kategória

Így kezdeményezzetek beszélgetést, ha félénkek vagytok!

Vannak emberek, akik szinte bármilyen szituációban képesek felvenni a kapcsolatot idegenekkel. De mi van azokkal, akik nem? Elárulok pár tippet, amivel garantáltan bátran léptek majd oda a buliban vagy akár az utcán bárkihez, hiába vagytok most félénkek.

vous - 2016.12.26.
Így kezdeményezzetek beszélgetést, ha félénkek vagytok!

Akár útbaigazítást kérni, akár csak csevegni egy szimpatikus emberrel, bármi oka lehet, hogy hozzászóljunk valakihez. Egy a fontos, ne utáljátok az embereket! Vonatkoztassunk most el attól, amit szüleink tanítottak, hogy ne álljunk szóba idegenekkel és ne lépjünk oda hozzájuk. Élőben nem annyira könnyű, mint a Simsben, tudom.

Objektum doboz

Találjatok közös elfoglaltságot!

A Huffington Post egyik olvasója szerint a legjobb dolog, ha egy közös programot találtok ki idegenekkel. Ne úgy képzeljétek el, hogy egyből elmentek wellnessezni, hanem például ha sokat utaztok, fejtsetek rejtvényt együtt. Kérdezzétek meg, szeretne-e segíteni.

Beszéljetek arról, mi van körülöttetek!

Nem jár a metró vagy késik a busz? Megfelelő téma, hogy elkezdjetek cseverészni. Senki nem fog furcsának nézni, bár lehet, alapból mérgesek lesznek – ki ne lenne mérges, ha elkésik valahonnan a közlekedés miatt? –, mégis egy teljesen természetes beszélgetés fog lezajlani. Aztán pedig folytathatjátok tovább.

Objektum doboz

Találjatok egy jól bevált szokást!

Alapszitu: beszéljetek az időjárásról.

„Na ne! Már megint esik?”

Fejezzétek ki a nemtetszéseteket!

Bár legtöbbször öreg néniket látok, akik arról beszélnek, hogy „jaj, de magasak ezek a székek a buszon!”, vagy „nem igaz, hogy ezek csak a telefonjukat tudják nyomkodni!”. Az utóbbi engem kifejezetten bosszant, hiszen eleget bámultunk már ki az ablakon a buszról, hadd beszélgessünk egy kicsit a barátainkkal is. Mindenesetre ez elég jó praktika, hogy valakivel elkezdjetek csevegni.

Objektum doboz

Kérdezzetek!

Igen. A legegyszerűbb. Kérdezzétek meg, hogy hol van az XY bár. Mi van ott? Tényleg buliznak ott a fiatalok? Ott lehet kapni a legerősebb koktélt, amitől a másnap is egészen más lesz? Stb…

Hajrá!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.