Egyéb kategória

Csúcsra jutottunk: 2016 top 3 magyar sikere

2016-tal Magyarország egy igazán sikeres évet zárhat, már ami a sport és kulturális sikereket illeti. Íme, a top 3 legnagyobb magyar siker 2016-ból!

vous - 2016.12.24.
Csúcsra jutottunk: 2016 top 3 magyar sikere

Az első magyar Golden Globe + magyar Oscar-díj

Nagyon jól kezdtük a 2016-os évet. Januárban már kimondhattuk: megvan az első magyar Golden-Globe-díjas film, a Saul fia. Nem is telt el sok idő, mire 34 év után ismét magyar kézbe került az Oscar-szobrocska. Nemes Jeles László filmje A legjobb idegennyelvű film kategóriában hozta el az aranyszobrocskát.

Forrás:
Forrás: AFP/Europress Fotóügynökség

A magyar válogatott a 2016-os franciaországi foci-Eb-n

2016. június elején ilyen szexi szettben vonult ki a magyar válogatott az Eb-re. Majd a fiúk megnyerték az első Eb-meccsünket és onnantól kezdve majdhogynem megállíthatatlanok voltunk. Király Gábor mackónadrágját egy egész világ megismerte és megirigyelte, valamint ő tartja a valaha foci-Eb-n szereplő legidősebb játékos rekordját: 40 évesen lépett pályára. Míg a fiúk kint küzdöttek, Budapest utcái megteltek, karneváli ünneplés kezdődött minden meccs után! 

Szép volt, fiúk!

Forrás:
AFP

Hosszú Katinka mindent vitt

Hosszú Katinka három arany- és egy ezüstérmet nyert a 2016-os riói olimpián: 200 és 400 méter vegyesen, valamint 100 méter háton győzött, 200 méter háton pedig a második helyen végzett. Itt még nem állt meg, ezután az úszók rövidpályás világbajnokságán szó szerint mindent vitt

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk!

Ajánlott cikkek