Egyéb kategória

5 szabály, hogy ne sérüljön a körömágyatok a hidegben

Ősszel és télen fokozottan oda kell figyelnetek a körmeitekre, és rendszeresen ápolnotok kell a testetek ezen pontját. Ha nem tudjátok, miként tegyétek mindezt, akkor itt van 5 aprócska segítség!

vous - 2016.12.24.
5 szabály, hogy ne sérüljön a körömágyatok a hidegben

A téli időszak nemcsak a hajatokat képes károsítani, hanem a körmeiteket is. Ilyenkor sokkal jobban kell(ene) erre a testrészetekre ügyelnetek, ugyanis attól, hogy kesztyűbe és csizmába rejtitek a körmeiteket, a megfelelő ápolás elkerülhetetlen, pont azért, hogy a meleg hónapoknak már a kezdetén tökéletes lehessen a manikűrötök.

köröm

Így ápoljátok belsőleg a körmeiteket

Természetesen belsőleg is sokat tehettek a körmeitek egészségéért, de ehhez oda kell figyelnetek a megfelelő vitaminbevitelre. Az A-, a B- és a C- vitamint kell pótolnotok a repedezett, száraz bőr elkerülése érdekében.

Hogy miben találjátok meg ezeket? Az itt kiderül.

1. szabály

Tilos ollóval kapargatni a körmötök alján található bőrréteget, azaz a kutikulát. Áztassátok picit az ujjaitokat, majd egy tompa, erre a célra kifejlesztett eszközzel toljátok vissza az említett réteget. Vigyázzatok, ha megsértitek ezt a területet, utat nyittok a fertőzések előtt.

Forrás:
Pixabay

2. szabály

A hidratálás nem csak az arc területén fontos, a körömágyatok is kifejezetten igényli a hideg hónapokban. Miután végeztetek az előbbi ponttal, jó alaposan krémezzétek vagy olajozzátok be mind a 10 vagy mind a 20 ujjatokat. Ha nem tudjátok, milyet válasszatok, akkor kattintsatok ide.

Forrás:
Pixabay

3. szabály

Ne fessétek le az egész körmötöket a lakkokkal, hagyjatok egy hajszálnyi helyet a körömágyatoknál. Ez azért fontos, mert így szellőzni tud a kutikula területe.

Forrás:
Pexels

4. szabály

A hidegben szeretünk rétegesen öltözködni, és nincs ez másként a körmeinket illetően sem. Azaz miután megtisztítottátok és políroztátok a köröm felületét, a választott körömlakk előtt vigyetek fel egy alaplakkot. Ezzel nemcsak erősíthetitek a körömötöket, hanem gyorsíthattok a növekedésén is.

Forrás:
Pixabay

5. szabály

Mindig legyen nálatok egy kézkrém, amellyel bármikor bekenhetitek a kezeteket, hogy az folyton hidratált tudjon maradni. Már léteznek igazán pici kiszerelések is, melyek garantáltan beleférnek a táskátokba.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek