Egyéb kategória

5 szabály, hogy ne sérüljön a körömágyatok a hidegben

Ősszel és télen fokozottan oda kell figyelnetek a körmeitekre, és rendszeresen ápolnotok kell a testetek ezen pontját. Ha nem tudjátok, miként tegyétek mindezt, akkor itt van 5 aprócska segítség!

vous - 2016.12.24.
5 szabály, hogy ne sérüljön a körömágyatok a hidegben

A téli időszak nemcsak a hajatokat képes károsítani, hanem a körmeiteket is. Ilyenkor sokkal jobban kell(ene) erre a testrészetekre ügyelnetek, ugyanis attól, hogy kesztyűbe és csizmába rejtitek a körmeiteket, a megfelelő ápolás elkerülhetetlen, pont azért, hogy a meleg hónapoknak már a kezdetén tökéletes lehessen a manikűrötök.

köröm

Így ápoljátok belsőleg a körmeiteket

Természetesen belsőleg is sokat tehettek a körmeitek egészségéért, de ehhez oda kell figyelnetek a megfelelő vitaminbevitelre. Az A-, a B- és a C- vitamint kell pótolnotok a repedezett, száraz bőr elkerülése érdekében.

Hogy miben találjátok meg ezeket? Az itt kiderül.

1. szabály

Tilos ollóval kapargatni a körmötök alján található bőrréteget, azaz a kutikulát. Áztassátok picit az ujjaitokat, majd egy tompa, erre a célra kifejlesztett eszközzel toljátok vissza az említett réteget. Vigyázzatok, ha megsértitek ezt a területet, utat nyittok a fertőzések előtt.

Forrás:
Pixabay

2. szabály

A hidratálás nem csak az arc területén fontos, a körömágyatok is kifejezetten igényli a hideg hónapokban. Miután végeztetek az előbbi ponttal, jó alaposan krémezzétek vagy olajozzátok be mind a 10 vagy mind a 20 ujjatokat. Ha nem tudjátok, milyet válasszatok, akkor kattintsatok ide.

Forrás:
Pixabay

3. szabály

Ne fessétek le az egész körmötöket a lakkokkal, hagyjatok egy hajszálnyi helyet a körömágyatoknál. Ez azért fontos, mert így szellőzni tud a kutikula területe.

Forrás:
Pexels

4. szabály

A hidegben szeretünk rétegesen öltözködni, és nincs ez másként a körmeinket illetően sem. Azaz miután megtisztítottátok és políroztátok a köröm felületét, a választott körömlakk előtt vigyetek fel egy alaplakkot. Ezzel nemcsak erősíthetitek a körömötöket, hanem gyorsíthattok a növekedésén is.

Forrás:
Pixabay

5. szabály

Mindig legyen nálatok egy kézkrém, amellyel bármikor bekenhetitek a kezeteket, hogy az folyton hidratált tudjon maradni. Már léteznek igazán pici kiszerelések is, melyek garantáltan beleférnek a táskátokba.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.