Egyéb kategória

Újabb rekord Hosszú Katinkának: 7 aranyéremmel zárt Windsorban

Hosszú Katinka a 100 méter pillangón országos csúccsal aratott vasárnapi győzelmével hetedik aranyérmét szerezte az úszók rövidpályás világbajnokságának zárónapján a kanadai Windsorban. Magyarország ezzel az éremtábla második helyén zárta a versenyt. 

vous - 2016.12.12.
Újabb rekord Hosszú Katinkának: 7 aranyéremmel zárt Windsorban

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis, Hosszú Katinka ezzel a rövidpályás világbajnokságok történetének legjobb szereplésével zárt, ugyanis korábban még senki sem szerzett – a váltókat is beleértve – hét aranyérmet.

A magyar küldöttség Hosszú Katinka révén 7 arany- és két ezüst-, valamint Bernek Péter és Verrasztó Dávid által 1-1 bronzérmet szerzett az úszók rövidpályás világbajnokságán, ezzel az összesített éremtábla második helyén végzett az amerikaiak mögött

hosszú katinka rió olimpia

Hosszú Katinka harmadszor is az év legjobb női úszója lett

Az Iron Lady szinte verhetetlen, hiszen alig van olyan verseny, amiről ne aranyéremmel térne haza. Az elismerés persze nem maradhat el; idén is ő lett az év legjobb női úszója!

A cikk folytatása ITT jön!

 Hosszú Katinka pályafutása során immáron

69 éremnél (42 arany, 17 ezüst, 10 bronz) tart olimpiákról, világ- és Európa-bajnokságokról,

ezzel egy éremre megközelítette a magyar örök rangsorban élen álló Cseh Lászlót, aki 70 érmet szerzett (35-18-17) ezeken az az eseményeken – írja az MTI.

Ajánlott cikkek