Egyéb kategória

Az egyik kedvenc állatunk a kihalás szélére került

Az állatvilág egyik legikonikusabb élőlénye komoly veszélybe került: az elmúlt 30 évben ugyanis olyan sok zsiráf pusztult el, hogy most már a kihaláshoz közelítenek!

vous - 2016.12.11.
Az egyik kedvenc állatunk a kihalás szélére került

Az elmúlt évtizedekben rengeteg imádott állat került a kihalás szélére. Az elefántok száma 10 év alatt 110 ezerrel csökkent, az amuri leopárdból pedig mára összvissz 75 maradt a világon. Most pedig egy újabb ikonikus élőlény került komoly veszélybe: a zsiráfok 1985-ben még 155 ezren voltak, tavaly pedig ez a szám 97 ezerre csökkent – írja a BBC.

Vagyis, lényegében három generáció alatt a zsiráfok száma 30%-kal zuhant, ez pedig már a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) aggodalmát is felkeltette. Ők készítették el a vörös listát, amin a kihalással fenyegetett állatok szerepelnek. Ezen eddig a zsiráfok „nem fenyegetettként” szerepeltek, most azonban átkerültek a „sebezhető” kategóriába, ebben három szint van, és szerencsére ez a legalsó, ezt viszont már a „vadon kihalt” fokozat követi.

Forrás:
pexels.com

Mivel egy szafaritúrán a zsiráfok szinte mindenhol ott vannak, sokáig nem is figyeltek fel arra, hogy valójában mennyire nagy veszélyben is vannak. Az elefántok és az orrszarvúk ugyanis lekötötték az állatvédők figyelmét, az orvvadászat azonban már a zsiráfokat sem kíméli, és az élőhelyük elvesztése miatt is egyre többen pusztulnak el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.