Egyéb kategória

Az egyik kedvenc állatunk a kihalás szélére került

Az állatvilág egyik legikonikusabb élőlénye komoly veszélybe került: az elmúlt 30 évben ugyanis olyan sok zsiráf pusztult el, hogy most már a kihaláshoz közelítenek!

vous - 2016.12.11.
Az egyik kedvenc állatunk a kihalás szélére került

Az elmúlt évtizedekben rengeteg imádott állat került a kihalás szélére. Az elefántok száma 10 év alatt 110 ezerrel csökkent, az amuri leopárdból pedig mára összvissz 75 maradt a világon. Most pedig egy újabb ikonikus élőlény került komoly veszélybe: a zsiráfok 1985-ben még 155 ezren voltak, tavaly pedig ez a szám 97 ezerre csökkent – írja a BBC.

Vagyis, lényegében három generáció alatt a zsiráfok száma 30%-kal zuhant, ez pedig már a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) aggodalmát is felkeltette. Ők készítették el a vörös listát, amin a kihalással fenyegetett állatok szerepelnek. Ezen eddig a zsiráfok „nem fenyegetettként” szerepeltek, most azonban átkerültek a „sebezhető” kategóriába, ebben három szint van, és szerencsére ez a legalsó, ezt viszont már a „vadon kihalt” fokozat követi.

Forrás:
pexels.com

Mivel egy szafaritúrán a zsiráfok szinte mindenhol ott vannak, sokáig nem is figyeltek fel arra, hogy valójában mennyire nagy veszélyben is vannak. Az elefántok és az orrszarvúk ugyanis lekötötték az állatvédők figyelmét, az orvvadászat azonban már a zsiráfokat sem kíméli, és az élőhelyük elvesztése miatt is egyre többen pusztulnak el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.