Egyéb kategória

Csodálatos: hennával díszítette kopasz fejbőrét egy rákos nő

Sokan úgy gondolják, hogy a henna a tetoválás próbája. Azonban van egy kultúra, ahol ennél sokkal többet jelent: Indiában a különböző mintáknak szimbólumértéke van, és beavatási szertartások is fűződnek hozzá. Ám Európában a hennát a test díszítésére használják, igaz, így azonban többet jelenthet egy sima mintánál.

vous - 2016.12.11.
Csodálatos: hennával díszítette kopasz fejbőrét egy rákos nő

Egy henna ugyanis lehet a jó cselekedet és az önbizalom visszaadásának szimbóluma is. Egy seattle-i székhelyű cég, a Sarahenna ugyanis nem kizárólag a művészi díszítésre játszik, hanem arra is, hogy visszaadja a terhes és a rákos nők önbizalmát. Mindezt Sarah Walters, a cég tulajdonosa teljesen ingyen teszi.

Miután édesanyám megkért, hogy készítsek egy hennakoronát egy barátjának, akinek kihullott a haja a kemoterápiától, tudtam, hogy szeretnék valahogyan segíteni az önbizalomhiánnyal küzdő embereknek

– nyilatkozott a Mashable magazinnak Sarah. Azóta pedig terhes nők pocakját és rákos betegek fejét díszíti szebbnél szebb mintákkal, hogy igazán királynői érzéssel távozzanak tőle. Elvégre a rák nem állíthatja meg őket abban, hogy hercegnőnek érezzék magukat, nem igaz?

Objektum doboz

Objektum doboz

Egy ilyen fejkorona 45–90 percen keresztül készül, és Sarah elmondása szerint sok örömöt, pozitív energiát merítenek belőle az érintettek, ami különösen jól jön egy feszült, nehéz időszakban.

henna

Mi is kipróbáltuk a hennatetoválást, és imádtuk!

Méghozzá a kezünkön, ami úgy nézett ki a végén, mint egy finom, egyedi és nőies csipkekesztyű. Csak épp le sem kellett venni. A hennával nemcsak csodálatosan cizellált, kecsesen kanyarodó mintákkal díszíthetitek a kezeteket vagy akár az egész testeteket, de kicsit még el is varázsolódhattok néhány napra.

Nézzétek meg, milyen mintákat kaptunk!

Ajánlott cikkek