Intim

„Kövérek vagytok, kerekdedek vagytok, zsírosak vagytok” – 5 random történet a tiltott résről

#csinoskedd van, délután fél három, és én a punciról fogok írni. A titkos tiltott résről, amelynek Diane Ducret egy egész könyvet szentelt. Elmondása szerint nem feminista gyorstalpalóról van szó, nem is morális kiáltványról. Inkább olyan kultúrtörténeti kalandra számíthatunk, amelynek épp itt van az ideje most, amikor egy kicsit még szabadabbak a nők.

vous - 2016.12.10.
„Kövérek vagytok, kerekdedek vagytok, zsírosak vagytok” – 5 random történet a tiltott résről
A tiltott rés

A tiltott rés
Forrás:
Alexandra

Mielőtt megvesszük a könyvet, kicsit belelapozunk, beleolvasunk, megszaglásszuk, megnézzük. Hiába a nagy szabadság, azért sokunknak még mindig kisebb fejtörést okozna, hogyan vásároljuk meg Diane Ducret Tiltott rés című könyvét, amely nemrég az Európa Könyvkiadónál jelent meg. Nem gondolom, hogy valamennyien – akiknek ez a könyv szól – lobogtatva vinnénk a péntárhoz vagy a legtermészetesebb és a világ legmagátólértetődőbb módján fizetnénk ki a kasszánál. Ja, hogy online? Akkor sem sok részt olvashatnátok el belőle.

Bár a szexről szól a világon minden (kivéve a szex), a punciról azért ilyen töménységben nem olvasunk mindennap. Aki tehát szeretne biztosra menni, annak álljon itt néhány random részlet a könyvből. A VOUS-lányokat ugyanis megkértem arra, hogy nem ismerve a könyv felépítését, dobjanak be nekem egy-egy oldalszámot. Így most velünk együtt lapoztok bele a kötetbe.

Íme 5 random történet a punciról:

1. Szűznek lenni (17. oldal)

A tiltás felkorbácsolja a vágyat. Ma egy európai nő jó esetben már dönthet szabadon, férjhez akar-e menni, akar-e gyereket szülni, vagy megőrzi a szüzességét. A középkorban az első kettő nem volt kérdés, a szüzességhez való ragaszkodást pedig sok esetben olyannyira nem tisztelték, hogy Krisztus menyasszonyai életükkel fizettek miatta.

Alexandriai Katalin például szembeszáll Maxentius császárral, amikor meg kellene tagadnia keresztény hitét. Okosabb volt, mint a császár, jobban érvelt a bölcsek előtt. Maxentius „hogy elkerülje a szégyent, valamint mert lenyűgözi őt a nő, a palotáját kínálja fel neki otthonul. Ő legyen a második felesége! Először ígéretekkel, majd fenyegetéssel próbálja meggyőzni. A szigorú Katalin hallani sem akar erről.

'Én Krisztus menyasszonya vagyok – válaszolja –, őt szeretem csak, és semmi sem tántoríthat el tőle.' Maxentius megfosztatja Katalint ruháitól, ólmos korbáccsal megvereti, és tizenkét nap sötétzárkára ítéli, étlen-szomjan. Mit ki nem hoz az emberből a szerelem! A büntetés lejártával a császár nagylelkűen megismétli ajánlatát Katalinnak, aki válaszra sem méltatja őt. Újabb nagyúr veszítette el a fejét, és az áldozat megint a fejével fizet.”

Forrás:
iStock

2. Pussy, nyuszi! (77. oldal)

Emlékeztek, amikor nevet kerestünk a puncinknak? Nos, a kötetben szó esik sok más erotikus tartalmú keleti mű mellett az Ezeregyéjszaka meséiről is, amely a puncikat becézve nem fukarkodik a metaforákkal sem, „azt a hagyományt folytatva ezzel, melyben a női nemnek egy hosszú fülű, kedves emlős a kedvence: a nyúl. Hiszen ezeregy színben és variációban létezik: 'Kövérek vagytok, kerekdedek vagytok, zsírosak vagytok, fehérek vagytok, vagytok, mint a boltozat, nagyok vagytok, ívesek vagytok, magasak vagytok, simák vagytok, domborúak vagytok, zárva vagytok, sértetlenek vagytok, vagytok, mint egy trónus, vagytok, mint a fészkek, fületlenek vagytok, forrók vagytok, vagytok, mint a sátrak, szőrtelenek vagytok, pofátok van, hasítékotok, érzékenyek vagytok, vagytok örvények, szárazon is vagytok, jóízűek is vagytok…'”

punci

Mi köze Voldemortnak a puncimhoz? – Avagy miért nem becézgetjük a Tudjukmit?

Lehet, hogy most olyan kérdést fogok feltenni, amitől fülig pirultok, vagy hülyének néztek, vagy nem értitek, hogy mit akarok. De éget a kérdés belülről, úgyhogy leírom: ti hogy hívjátok a Tudjukmit? Mármint: a puncit…

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

3. Édes kis boszorkányom (105. oldal)

A menstruáció ugyan minden nővel és minden korban nagyjából 28 naponta megesett – kis túlzással –, mióta világ a világ, nagyon sok ideig mégsem tudták hova tenni. A menstruáló nőknek egészen elképesztő erőket tulajdonítottak. Ezekből csak néhány álljon itt, a könyvben a felsorolás ennél sokkal bővebb.

  • Arisztotelész szerint „a párálló vér” bepiszkítja a tükröket.
  • Ha megitatjátok vele a szeretőtöket, örökre hűséges lesz hozzátok.
  • Jó orvosság negyednapos láz, veszettség, nyavalyatörés, melankólia, mánia ellen.
  • Ha menstruáció alatt estek teherbe, vörös hajú gyereketek lesz.
  • Menstruáló nők mellett megrohad a hús, különösképpen a disznóhús.
futó futás menstruáció

Vértócsában mosolyogni a maraton végén – Nők, akik mertek beszélni a menstruációról

„Beköszöntött a tavasz” – így nevezzük a barátnőimmel a piros betűs napokat, hiszen épp azt az áradást hozza, amit a márciusi plusz fokok: a hegyekről, dombokról elemi erővel csorog le ilyenkor az olvadt hó, bő vizű kis patakokat formálva a völgyekben. Meg persze azért is, mert szemérmesek vagyunk, nehezen beszélünk a menstruációról.

A cikk folytatását itt olvashatjátok.

4. Frankenstein bikiniben (220. oldal)

„Reggel van, a nő egy csésze kávéval kedveskedik férjének, ám az le sem veszi szemét az újságról. Beugrik hát a zuhanyzóba, és kifehéríti intim testrészét. Aztán visszatér a nappaliba, s ekkor már férje olvasókedvét is van mivel elillantania” – olvasom a könyvben.

Az intimplasztika, az intimfehérítés vagy a nemi szervek illatosítása nem ismeretlen a VOUS-olvasók számára, hiszen többször írtunk nektek ezekről a trendekről. Mégis megdöbbenve olvasom a bugyuta reklámokról szóló leírást, amelyek azt szeretnék elhitetni, akkor leszünk jó nők, ha kihipózzuk, megkapáljuk, illatosítjuk, és még az idő múlása ellen is felvértezzük. Az Egyesült Államokban 2009-ben hatmillió-nyolcszázezer dollárt költöttek intimsebészeti beavatkozásokra, míg az Egyesült Királyságban a szeméremajak-kisebbítő műtétek száma 2008-ban 70%-kal emelkedett.

punci vagina plasztika

Eljött a dizájnervaginák ideje! De miért szabatják át a nők a puncijukat?

Az elmúlt tizenöt évben világszerte megszaporodott azoknak a nőknek a száma, akik ún. „dizájnervaginát” akarnak maguknak: olyan puncit, amely szimmetrikus, arányos, gyöngyházszínű, és természetesen egy életen át szuperszűk marad. Ennek érdekében nemritkán fájdalmas és veszélyes műtéteket is vállalnak. De vajon van értelme a szenvedésnek?

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

5. A sárkánynők dühe (222. oldal)

2013-ban oldották fel a kínai hatóságok az abortusztörvényt, amely a politika nevében rengeteg áldozatot követelt az országban 1981-től kezdve – azután, hogy 1979-ben bevezették az egyketörvényt. Előtte sem volt rózsás a helyzet. Mao Ce-tung hatalomra kerülése fejlődést garantált, éhezés lett a vége. Az 1950-es évek végének élelmiszerhiánya miatt a politika beleszólt a családtervezésbe, szabályozta, hány gyerekük lehet a nőknek. Aki lányt szült, ráadásul kettőt, arra kegyetlen sors várt.

„Vidéken egyre több nő köti fel vagy veti a kútba magát, de annyi már az öngyilkosjelölt, hogy egyre nehezebb szép csöndben meghalni. A nő fekete organofoszfáttal, egy kártevőknek nem kegyelmező növényvédő szerrel teli üvegcsét ragad magához. Néhány pillanat múlva összeszorul a mellkasa, a gyomra begörcsöl, a szíve nagyot dobban, és azzal vége. Balsorsa sokaké: naponta mintegy ötszáz nő próbálja megölni magát.”

Még több történetet a punciról az Európa Könyvkiadónál megjelent A tiltott rés című könyvben olvashattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!