Egyéb kategória

Az ünnep az együttlétről szól – rendhagyó adventi naptár tele programokkal

Az adventi naptárakért valamilyen megmagyarázhatatlan módon egyaránt rajonganak a felnőttek és a gyerekek is. Na jó, talán nem annyira nagy talány, hogy miért, hiszen egyetlen tárgyban koncentrálódik minden, ami jó: a várakozás öröme, édességek, titkok és egyéb apró meglepetések. Ezekből a meglepetésekből pedig egészen pontosan 24 darab van, vagyis 24 napon keresztül izgatottan nyitogathatjátok az apró titkokat rejtő ablakokat, zsákokat, dobozokat, vagy a mi esetünkben papírfecniket.

vous - 2016.12.01.
Az ünnep az együttlétről szól – rendhagyó adventi naptár tele programokkal
advenit kalendárium

A nyomtatott adventi naptár története

A cukorkás naptárat egy Németországban élő édesanya készítette először, aki megunta, hogy kisfia minden nap azzal a kérdéssel nyaggatja, hány nap múlva lesz karácsony. Fogott tehát egy kartonlapot, majd 24 darab cukorkát fűzött rá. A kisfiú minden nap kibonthatott egyet, így mindig tudta, mennyit is kell még aludnia ahhoz, hogy eljöjjön a várva várt ünnep.

Amikor a kisfiú felnőtt, anyukája ötlete alapján 1908-ban adventi naptárak gyártásába kezdett – ezek voltak az első nyomtatott naptárak –, amelyek aztán az egész világot meghódították.

Ha ti is szeretnétek egy szuper adventi naptárral meglepni a szeretteiteket, mindössze le kell töltenetek az általunk kreált kedves kis karácsonyi hangulatú naptárat, majd kitalálnotok 24 darab meglepetést, amit felírhattok papírfecnikre, majd összehajtogathattok. Az így kapott kis négyzetekre ráírhatjátok a számokat 1-től 24-ig, majd egy rajzszöggel vagy gombostűvel a naptárra erősíthetitek. Ha nincs parafatáblátok, és nem szúrnátok fel szívesen a falra, akár a hűtőre is feltehetitek, apró mágnesekkel.

Forrás:
VOUS, Freepik

A szeretteiteknek már csak sorban ki kell bontogatnia a cetliket, amibe akár minden napra írhattok egy-két kedves szót, vagy akár programajánlót, például hogy főztök nekik valami finomat, vagy együtt ellátogattok a karácsonyi vásárokba, meghívjátok őket egy forró csokira, bármi mehet bele, amivel örömet okoztok az illetőnek, vagy illetőknek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az adventi naptárat ide kattintva letölthetitek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.