Egyéb kategória

Megvert a férjed? Így tüntesd el! – bocsánatot kértek a készítők

Pár nappal ezelőtt hatalmas felháborodást váltott ki az a videó, amiben egy marokkói tévécsatorna olyan nőknek adott sminktippeket, akiket bántalmazott a férjük, azzal kapcsolatban, hogyan tüntessék el a verés nyomait. Most azonban úgy tűnik, a tévécsatorna belátta, hibázott.

vous - 2016.11.29.
Megvert a férjed? Így tüntesd el! – bocsánatot kértek a készítők

Mit csináljatok, ha bántalmaz a párotok? Szakítsatok vele? Költözzetek el? Menjetek a rendőrségre? Dehogy! Inkább tüntessétek el a verés nyomait egy menő sminkkel és folytassátok az életeteket úgy, mintha mi sem történt volna! Legalábbis egy marokkói tévécsatorna sminkműsora szerint – amiről mi is írtunk – ez utóbbi a helyes.

Az ominózus videó hamar kikerült a netre és nem kellett sokat várni a felháborodásra: nők ezrei kezdtek tiltakozásba a botrányosan nőgyűlölő jelenet ellen és bár a tévétársaság leszedte honlapjáról, az internet nem felejt. A felháborodás azonban nem állt meg ennyiben, a marokkói nők ugyanis petíciót indítottak a műsor és a csatorna ellen és bojkottálásra szólítottak fel minden jóérzésű tévénézőt. Talán ez is vezetett ahhoz, hogy kelletlenül, de két nappal később megérkezett a hivatalos válasz is a csatorna Facebook-oldalán, amiben a műsor készítői bocsánatot kérnek.

Forrás:
iStock

Az eset különösen felháborító annak a fényében, hogy tudjuk, hány nő esik áldozatául a családon belüli erőszaknak nap mint nap Marokkóban: egy nemzetközi felmérés szerint a 18–65 év közötti nők 62,8%-a (tehát jóval több mint a fele!) élt át már valamiféle erőszakot vagy bántalmazást élete során. Amikor pedig ilyen szintű áldozathibáztatás működik a médiában,

ki merne felszólalni az erőszakoskodók ellen?

Ajánlott cikkek