Egyéb kategória

Csodaszép unikornis-tortákat készít a magyar cukrászlány – interjú Stégner-Kunos Nikolettel

Ugyan ki ne ismerné az unikornisokat: ez az a csodálatos mesebeli lény, ami úgy néz ki, mint egy elvarázsolt ló, kis szarvacskával a fején. Persze láthattuk már őket filmekben, mesékben, ruhákon, de az tuti, hogy az édesség-verzió lesz a kedvencetek! Stégner-Kunos Nikivel, Az én Tortám tervezőjével beszélgettünk, aki elképesztő unikornis-tortákat készít.

vous - 2016.11.28.
Csodaszép unikornis-tortákat készít a magyar cukrászlány – interjú Stégner-Kunos Nikolettel

Honnan jött az unikornis-torta ötlete?

Az utóbbi hetekben ellepték az unikornis-torták az internetet, és bár régóta szerettem volna készíteni, valahogy sosem volt rá idő vagy alkalom. Így az első unikornis Sármán Nóri születésnapjára készült meglepetésnek. Aki kicsit ismeri Nórit, tudja, hogy kevés szülinapi torta illik ennyire tökéletesen hozzá.

Mennyire nehéz a megvalósítás? Mennyi ideig tart elkészíteni egy ilyen tortát?

Azt hittem, viszonylag gyors lesz, de valójában nagyon sok idő egy igazán szép torta. Minden fázisa kézimunka, és fontos, hogy szép legyen a szarva, a füle, a szempillái, és persze a sörénye is. A legfontosabb részleteket pedig kézzel festem le, méghozzá ehető aranyfestékkel. És most, hogy már megcsináltam néhányat, még többet szeretnék, mert a színek és a díszítések változata végtelen. Határ a csillagos ég. Mondjuk úgy, mindenki pont olyan unikornis-tortát választhat, ami megdobogtatja a szívét.

Forrás:
Stégner-Kunos Nikolett

Forrás:
Stégner-Kunos Nikolett

Miért pont unikornis?

Van egy 6 éves kislányunk, Mimi, nálunk már 2 éve unikornisláz tombol otthon. De van bennük valami varázslat, amiért a felnőttek is szerelembe tudnak esni vele. Van, aki Instagramon írt, hogy annyira szeretne már egyet, hogy addig is minden nap többször megnézni.

az-en-tortam-oh-my-cake

Újratervező anyukák: „Ma már a sütis angolom jobb” – interjú Az én Tortám tervezőjével

Stégner-Kunos Nikinek az esküvői szezonban szusszanásnyi ideje sincs, hiszen ő a menyasszonyok egyik kedvenc tortadekoratőre. Niki, aki ma már Az én Tortám tervezője, és aki kislánya születése előtt közalkalmazottként dolgozott, elárulja, hogyan fűszerezik meg az életét az édes torták és kekszek. A vállalkozáshoz vezető, buktatókkal teli útról és a sikerről beszélgettünk vele, amit IDE kattintva olvashattok el!

A képet elnézegetve biztos vagyok benne, hogy nemcsak szép, de finom is. Milyen ízű?

Mint minden tortámnál most is fontos, hogy ne csak szép legyen, de finom is. 6 ízben lehet rendelni őket. A legnépszerűbbek a házi sós-karamell, a csokoládé és a gyümölcsös. Az adventi időszakban egyébként limitált 50 + 1 db unikornis-torta fog készülni, amit 2 alkalommal pop-up estéken lehet majd a helyszínen kiválasztani és megvásárolni, vagy egyéni kérések alapján előre megrendelni. Szuper meglepetés lesz céges vagy baráti karácsonyra, vagy az ünnepi asztalra. Mivel az unikornisok varázslatosak, ezért mi is szeretnék egy kicsi jót tenni, és a bevétel egy részét jótékony célra felajánlani olyanoknak, akiknek a szenteste ugyanolyan nehéz nap, mint a az év másik 364 napja. Az eseményt majd a FB-oldalunkon lehet követni.

Forrás:
Stégner-Kunos Nikolett

Na jó, az tuti, hogy az én szívemet azonnal elrabolták ezek a mesebeli torták!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!