Egyéb kategória

Mítoszok a másnaposságról, amiket ideje tisztázni – eláruljuk az igazat

Mindannyian átéltük már, és mindannyian fogadkoztunk már másnap: „soha többet nem iszom”. Na igen. Az egyik legrosszabb érzés a másnaposság, főleg, ha megspékeljük a szégyenérzettel, amit másnap reggel a macskajajhoz kapunk ajándékba. Erről persze nekem fogalmam sincs, csupán városi legenda. Apropó, legendák, temérdek mítosz kering a másnaposság körül, amit ideje lenne tisztáznunk. Lássunk is neki!

vous - 2016.11.27.
Mítoszok a másnaposságról, amiket ideje tisztázni – eláruljuk az igazat

A vodkától nincs másnaposság

Nos, a vodka nem fogja meggátolni a másnaposságot, viszont víztiszta, így csökkentheti a macskajaj mértékét. A whisky vagy más sötétebb likőrök pedig növelhetik.

Egy pohár alkohol, egy üveg víz: nincs másnaposság

Az egyetlen dolog, ami megakadályozza a másnaposságot, ha minden pohár alkohol után isztok vizet is. 

A kenyér felszívja az alkoholt

Az élelmiszerek általában lassítják az alkohol felszívódását a véráramba, a kenyér azonban nem igazán. A zsíros ételek verhetetlenek ebben, főleg, ha ivás előtt benyomtok egy hamburgert

nachos-udito-alkohol-koktel

Italok, amiket egy bártender sosem kérne a pultnál

Mindannyiónknak van egy bevált itala, amit, ha elmegy szórakozni vagy beül a barátaival valahová, szívesen fogyaszt. Azonban kevesen gondolnak bele, hogy mi is lapulhat a pult mögött, hogy „honnan jön” az ital, mit érdemes rendelni, és mit nem. Most kiderül!

A cikk folytatása ITT jön!

Egy fájdalomcsillapító lefekvés előtt, és nincs másnaposság

A gyógyszerek (különösen a paracetamolalapúak) alkohollal keverve súlyosan túlterhelhetik a májat. Inkább várjatok reggelig, és akkor vegyetek be ibuprofenalapú fájdalomcsillapítót. 

Majd a reggeli segít

A legjobb, ha a piálós este után nagyon lájtosan reggeliztek. Mivel a májatok éppen azzal van elfoglalva, hogy lebontsa az alkoholt, kevésbé hatékony a többi feladata ellátásában, mint például a vércukorszint szabályozásában. Pár szelet piritós vagy egy-két sós keksz megteszi.

Kutyaharapást szőrivel?

Semmi esetre se indítsátok a másnapos reggelt egy újabba adag alkohollal. Az egész tünetegyüttes súlyosbodni fog. 

cb49ce91642ebc338f0354d898527d07f6c5a353

Csillagjegyetek elárulja, milyen koktél illik hozzátok!

Fantasztikus dologra bukkantunk! Imádjuk a horoszkópot, na meg a finom csajos koktélokat is. Ez a kettő most párosul. Illetve csillagjegyeink párosulnak a koktélokhoz.

Azt már tudjuk, milyen szandálhoz milyen körömlakk illik, sőt a körmeinket is párosítottuk már a koktélokhoz, most pedig a horoszkópunk mondja meg, milyen ital illik hozzánk. Tudtátok követni? Mindjárt megértitek, miről beszélek.

A cikk folytatása ITT következik.

A kék színű sportitalok a jolly jokerek

Felejtsétek el sportitalokat másnap. A kókuszvíz vagy a sima, SZÉNSAVMENTES víz a ti barátotok ilyenkor. Nem kell másnap a cukorsokk!

Alvás, alvás, alvás

Mozgás, mozgás, mozgás a levegőn, a levegőn, a levegőn! Ha mozogtok, sokkal gyorsabban józanodtok ki!

Ajánlott cikkek