Egyéb kategória

Egy barát, aki mindig többet akar – 5 baráttípus, akikkel biztosan ti is találkoztatok már

Ahány ember, annyiféle barátság létezik. De van 5 alaptípus, akikkel ti is biztosan találkoztatok már az életetek során. Vagy találkozni fogtok.

vous - 2016.11.26.
Egy barát, aki mindig többet akar – 5 baráttípus, akikkel biztosan ti is találkoztatok már

Akár tetszik, akár nem, valahogy mindig sikerül az embereket kategóriákba sorolni. Pedig ez nem biztos, hogy jó dolog. De mégis, a furcsa véletlennek köszönhetően megfigyelhetőek bizonyos visszatérő vonások, amikkel mégis sikerül bekategorizálni a társadalmat. Ilyenek a barátok is. Lehet, hogy eddig nem gondoltatok erre, de a barátságoknak is van öt típusa.

Ők azokba a típusokba tartoznak, akikkel biztosan találkozni fogtok az életetek során. Akár középiskolában, akár egyetemen vagy a munkahelyeteken. Lássuk is hát őket!

1. A barát, aki többet akar

Az első nagy kérdésem felétek: létezik fiú és lány között barátság? Szerintem igen. Nekem is vannak és voltak is fiú barátaim. Van, hogy összejött a barátság, és van, hogy szerelem lett belőle. Teljesen más témákról lehet velük beszélgetni, más szemszögből látják a dolgokat és más tanácsokat adnak, mint a lány barátaink. De egy idő után felmerülhet a kérdés: vajon a másik fél többet érez irántunk? Ellenkezű neműeknél a „csak barátok” kicsit bonyolultabb, mint gondolnánk.

Objektum doboz

2. A barát, aki akkor bukkan fel, ha valamit akar

Először megkérdezi, hogy mi újság van veletek, úgy tűnik, mintha érdeklődne, aztán egyszer csak lecsap, és onnantól kezdve szóhoz sem juttok. Ő kerül a középpontba, az ő problémái a legfontosabbak, és csak neki van szüksége segítségre. Természetesen egy barátság lényege, hogy ott támogassuk egymást, ahol csak tudjuk, de amikor minden beszélgetés körülötte forog, akkor azért nem árt elgondolkozni. 

Objektum doboz

3. Egy barát, aki azért szeret, amilyenek vagytok

A LEGJOBB! Nem akar megváltoztatni titeket, elfogad olyannak, amilyenek vagytok, és kiismeri minden rezdüléseteket. De nem szabad elfelejteni, hogy ezek a barátságok is sérülékenyek. Mind a két félnek sokat kell belefektetnie, hogy tényleg igazi barátság legyen, és egy esetleges vita ne szakítsa szét. Felejtsétek el az apró bolondságokat, és élvezzétek ki minden egyes percét ennek a barátságnak.

Objektum doboz

4. A barát, aki jó színész

Volt már valaha olyan barátotok, aki azt mondta, hogy szeret titeket, és közben úgy éreztétek, hogy a mondat mögött nem volt semmi érzelem? Nos, pontosan róluk van szó. Van olyan élethelyzet, hogy mind a ketten elfoglaltak vagytok, esetleg nem értek rá találkozni már hetek óta, de ha valaki mond valamit, annak súlya van. És gondolja is úgy. Ne csak egy szerepet játsszon.

Objektum doboz

5. A barát, aki nem is igazán barát

Írtok neki egy üzenetet, de nem válaszol. Aztán amikor később összefuttok, eljátssza, hogy ő a legjobb barátotok. Hiába volt pár jó beszélgetésetek, látszódik, hogy nem igazán érdeklődik irántatok. Ők azok, akik nem igazi barátok. 

Objektum doboz

Ismerősek nektek is ezek a baráttípusok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!