Egyéb kategória

Otthoni ízek dobozba zárva: a legjobb ebédötletek lunchboxba kicsiknek és nagyoknak

Szerencsére nálunk is megjelentek a jópofa többosztatú műanyag uzsonnadobozok, amibe nagyon praktikusan bepakolhatók az ebédre vagy uzsonnára szánt falatok. De miért is jó, ha otthonról visszük az ebédet? Érvek és ötletek!

vous - 2016.11.21.
Otthoni ízek dobozba zárva: a legjobb ebédötletek lunchboxba kicsiknek és nagyoknak

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy van a munkahelyén – de legalábbis a közelében – egy jó menza, ami árban, ízben és változatosságban megfelelő, pizzát rendelni minden délben pedig elég költséges és nem túl egészséges, bár néha nagyon-nagyon jó. Van, aki a kétes minőségű iskolai menza miatt csomagol a gyerekeknek ebédet, mert mégis jobb, ha eszik valamit, mintha az étel a kukában landolna, a gyerek meg éhes maradna.

A „hazai” ugyan kicsit munkaigényesebb, de mindenképpen vannak erényei, igaz, rá kell készülni és hangolódni, kicsit tudatosabban kell terveznünk, de érdemes. Ha magunknak, párunknak és a gyerekeknek is „dobozolunk”, akkor az már logisztikailag is kihívás, de vannak nagyon praktikus ételek, amiket duplázva készíthetünk, másnapra vagy harmadnapra is jók, esetleg lefagyaszthatók, és vészhelyzet esetén simán bevethetők, vagyis bepakolhatók a „lunchbox”-ba.

Az angolszász országokban nagy hagyománya van a csomagolt ebédnek, ahogy Japánban is. Ma már a sok speciális diéta és terjedő táplálék-intolerancia okán, no meg az egészségtudatosság miatt Európa-szerte és nálunk is egyre népszerűbb. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.