Egyéb kategória

Érdemes megjegyeznetek: nem csak a terhesség okozhat hányingert

Az émelység kapcsán vannak berögzült gondolataink arról, hogy mik lehetnek a kiváltó okok. Azonban nem kell egyből pánikolnotok, hogy terhesek vagytok, más dolgok is előidézhetik a hányingert.

vous - 2016.11.20.
Érdemes megjegyeznetek: nem csak a terhesség okozhat hányingert

Szerintem a hányingerhez leggyakrabban ezt a három dolgot társítjuk: másnaposság, terhesség vagy gyomorrontás. Azonban fontos tudnotok, hogy más, jelentős okok is állhatnak az efféle rosszullét hátterében, melyeket (szintén) nem szabad felvállról vennetek!

Migrén

Sajnos a migrén kiváltó okát továbbra sem ismerik a szakértők, így pedig végképp nem meglepő, hogy sokan nem gyanakszanak erre az émelygés során. Ha nektek gyakran van ilyen súlyos fejfájásotok, és hányingerrel küzdötök, vegyetek be a migrén elleni gyógyszeretekből, az javíthat ugyanis az állapototokon.

fejfájás migrén stressz

A migrén a csillámpónik támadásával indul és nincsen rá gyógyszer

Utálom, ha valaki a „migrén” szót használja az egyszerű fejfájásra, és nem érti, miért kell ezért azonnal biztonságos fedezékbe húzódni. A két dolog közötti különbséget zongorázni lehetne. Hogy miért? Nézzük csak!

A folytatásért kattintsatok ide!

Különböző pirulák

A fogamzásgátlók, a vitaminok és a vény nélkül kapható gyógyszerek tájékoztatóján nem meglepő, ha a mellékhatások közt feltüntetik a hányingert is. Hogy ezt elkerüljétek, figyeljetek oda arra, hogy mindig étkezés környékén vegyétek be az említett tablettákat.

vitamin olajkapszula gyógyszer

Így szedjétek helyesen a vitaminokat, hogy megússzátok a hányingert

A vitaminok amennyire jót tehetnek a szervezettel, ugyanannyira bajt is okozhatnak neki, ha nem jól szeditek őket. Amennyiben előfordult már veletek, hogy rosszul lettetek, émelyegtetek egy-egy kapszula után, vegyétek sorra a következő okokat, és változtassatok a szokásaitokon!

A folytatásért kattintsatok ide!

Epekő

Az émelygés és a hányás ott van az epekő tünetei közt. Ha ehhez a kettőhöz még láz is társul, valamint fájdalmat éreztek a jobb oldali bordaíveteknél, akkor keressétek fel az orvosotokat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!